Πληροφορίες για τους Έλληνες συλληφθέντες στρατιωτικούς

0

Οι τελευταίες πληροφορίες από τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι οι Τούρκοι έχουν συλλάβει έναν υπαξιωματικό και έναν υπολοχαγό. Υπάρχουν κάποιες περίεργες διαρροές σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα εάν αποδεικνυόταν ότι ο λοχαγός είναι στέλεχος των ελληνικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων.

Οι Έλληνες αξιωματικοί παραδόθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις Στρατοχωροφυλακής και εξελίχθηκε η τυπική διαδικασία της ανάκρισης στην Ανδριανούπολη, με την προοπτική να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία που δεν είναι άλλη από μια δικάσιμο, η οποία θα τους καταλογίσει κάποια σχετικά ασήμαντη ποινή.

Κάποιες άλλες πληροφορίες, θέλουν «ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης», με τους Τούρκους να δηλώνουν ότι στην περιοχή σημειωνόταν χιονόπτωση, οπότε δεν είναι, κατά δήλωση, ασυνήθιστο να χάσει κανείς τον προσανατολισμό του.

Ωστόσο, οι ίδιες πλευρές εκφράζουν ανησυχία θεωρώντας ότι οι Τούρκοι έχουν καθυστερήσει στην εξέλιξη της υπόθεσης και υποψιάζονται ενδεχόμενη έγερση αιτήματος ανταλλαγής των συλληφθέντων, στο πλαίσιο σεναρίου σχεδόν όμοιου με αυτό που περιγράφεται στην κεντρική ανάρτηση, το οποίο συνδέει την υπόθεση με το «ΓΑΥΔΟΣ».

Προς το παρόν, εκφράζεται αρμοδίως αισιοδοξία για ομαλή εξέλιξη της κατάστασης και παράδοση των δύο αξιωματικών σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ελληνική πλευρά, καθώς οι Τούρκοι συνυπολογίζουν το πολύ μεγάλο διπλωματικό κόστος από μια τέτοια υπόθεση.

Το αισιόδοξο σενάριο λοιπόν αναφέρει, ότι θα προκρίνουν τελικώς την οδό της αποκλιμάκωσης παριστάνοντας το «καλό παιδί», προβάλλοντας την καλή επικοινωνία των δυο κυβερνήσεων μετά την επίσκεψη Ερντογάν. Εν αναμονή λοιπόν και μακάρι το επεισόδιο αυτό να τελειώσει πολύ σύντομα και χωρίς περιπλοκές.

ΠΗΓΗdefence-point.gr
Προηγούμενο άρθροΤούρκοι συνέλαβαν Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο
Επόμενο άρθρο“Οι Τούρκοι είχαν στήσει ενέδρα στον Έβρο”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.