“Μας σέρβιραν φαγητό με σκουλήκια”

0

Αίσθηση προκαλεί καταγγελία νεοσύλλεκτων φαντάρων στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, ότι στις 6/12/2017 τους χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο με κοτόσουπα που περιείχε σκουλήκια. Για το θέμα κατέθεσαν Ερώτηση τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ. 

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση του ΚΚΕ, «άμεση ήταν η αντίδραση των φαντάρων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία και ομαδικά εγκατέλειψαν το εστιατόριο».

Κατά την ίδια καταγγελία, το περιστατικό στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων επιβεβαίωσαν και παρόντες αξιωματικοί της μονάδας.

«Η διοίκηση γνώριζε τα προβλήματα στο συσσίτιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες, φαντάροι είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή ποιότητά του. Ωστόσο η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εξακολούθησε να υπάρχει με αποκορύφωμα την ύπαρξη συσσιτίου με σκουλήκια» αναφέρει το ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού συχνά γίνονται καταγγελίες από στρατιώτες και άλλων μονάδων της χώρας, για την κακή ποιότητα των συσσιτίων. Η κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για νατοϊκές δαπάνες. Δεν διστάζει όμως να κάνει διαρκώς περικοπές στα κονδύλια, σχετικά με την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση της στρατευμένης νεολαίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να είναι συχνά τα φαινόμενα της απαράδεκτης και λειψής ποσότητας και ποιότητας των συσσιτίων, που τα στρατόπεδα χορηγούν στους στρατευμένους νέους».

Κατόπιν όλων αυτών το ΚΚΕ ερωτά του αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης του συσσιτίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου;

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κονδυλίων με σκοπό την βελτίωση συνολικότερα της ποιότητας και της ποσότητας των συσσιτίων που παρέχονται στα στρατόπεδα;

Προηγούμενο άρθροΧαλκηδόνιο Ωδείο: Βιωματικό σεμινάριο Μουσικοκινητικής και Θεατρικού Παιχνιδιού
Επόμενο άρθροΒίντεο: Τα μπάζα στην Αγία Μαρίνα Νέας Φιλαδέλφειας! (καταγγελία)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.