2 Νοεμβρίου 1930: Τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

0

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του γηπέςδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1926, όταν μία δενδρόφυτη έκταση στον “Ποδονίφτη”, τη σημερινή Νέα Φιλαδέλφεια, παραχωρήθηκε για την άθληση των προσφύγων. Ενας δενδρόφυτος και ανώμαλος χώρος με εργασία των προσφύγων μετατράπηκε εν μία νυκτί σε γήπεδο και μ’ αυτό τον τρόπο αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο κατάληψης του χώρου από άστεγους πρόσφυγες.

Ο εκ των ιδρυτών της Ενωσης και πρώτος πρόεδρός της Κωνσταντίνος Σπανούδης, με προσωπικές του ενέργειες προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, κατάφερε να παραχωρηθεί το γήπεδο από το Υπουργείο Πρόνοιας στην ΑΕΚ για αθλητική χρήση.

Στις 2 Νοεμβρίου 1930 έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου, με φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ εναντίον του Ολυμπιακού. Δύο γκολ του Ηλία Ηλιάσκου και ισάριθμα του Βασίλη Ανδριανόπουλου διαμόρφωσαν το 2-2, σε έναν αγώνα που διεξήχθη υπό το βλέμμα του δημάρχου Αθηναίων και Υπουργού Διοικήσεως Πρωτευούσης Κωνσταντίνου Κοτζιά, αλλά και πλήθους άλλων επισήμων.

Προηγούμενο άρθροΟΛΟΙ καταδικάζουν την τραμπούκικη επίθεση
Επόμενο άρθροΑποτελέσματα POLL: “Είστε ικανοποιημένοι από την Δημοτική αρχή;”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.