Ενημερώσεις του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

0

 

Από τον Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας λάβαμε τις παρακάτω ενημερώσεις:

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τη 2η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου αποφάσισε να επαναλάβει για 4η συνεχή χρονιά τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η υποστήριξη των μαθητών των Λυκείων και των ΕΠΑΛ του Δήμου, των οποίων οι οικογένειες έχουν πληγεί οικονομικά και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες μορφωτικές και μαθησιακές ανάγκες των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του Οκτώβρη.

Επίσης, ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν και φέτος αυτήν την πρωτοβουλία είτε συμμετέχοντες οι ίδιοι, είτε προτρέποντας τους μαθητές τους να εγγραφούν.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2017-2018 στο ΠΠΙΕΔ

«ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ»

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό  Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς «Φιλιώ Χαϊδεμένου» υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2017-2018 με τίτλο «Σημείο Μηδέν» με εμψυχώτρια την Σοφία Ξυναριανού και απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού καθώς και της Α΄Γυμνασίου. Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος αφορούν τον μικρασιατικό πολιτισμό, την ιστορία των προσφύγων της Μικρά Ασίας, την «προσφυγιά» – «μετανάστευση» – «ρατσισμός».

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε Τετάρτη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και ο αριθμός των ατόμων θα ανέρχεται ανά τμήμα στα 20-25 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 213-2049155-156, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ppied@dimosfx.gr  και στο ΠΠΙΕΔ, Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύντομη περιγραφή εκπαιδευτικού προγράμματος:

Κάποιος στέκεται στην προκυμαία.

Ετοιμάζεται να φύγει απ’ τον τόπο του.

Προσπαθεί να ανασύρει

τις μνήμες της προηγούμενης ζωής του.

Να αποφασίσει ποιες θα κουβαλήσει μαζί του

για να χτίσει τη νέα του ζωή.

Κι όταν νιώσει έτοιμος, ξεκινά. Ξανά.

Από το σημείο μηδέν.

Ίσως είσαι εσύ.

                                                                   Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα

για τα συναισθήματα μιας στιγμής μετακίνησης,

τις μνήμες των αντικειμένων

και τις ελπίδες ενός νέου τόπου.

Ένα παιχνίδι αποφάσεων και επιλογών

με σκοπό τα παιδιά να ενεργοποιήσουν

την αρετή της ενσυναίσθησης.

Φτάσε στο σημείο μηδέν,

το σημείο της επανεκκίνησης μιας καινούργιας ζωής.

Νιώσε πως θα ήταν να βρισκόσουν κι εσύ εκεί.

Γίνε συλλέκτης αναμνήσεων και αντικειμένων.

Ποια θα πάρεις μαζί σου

και ποια θα αφήσεις πίσω;

Γέμισε το νέο σου σπίτι

με κάδρα από όνειρα και ελπίδες.

Όλα είναι στο χέρι σου!

 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας

O Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, στα πλαίσια της εφαρμογής των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από τις 11 έως τις 18 Οκτωβρίου 2017, δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε χώρους του Δήμου και εξετάστηκαν συνολικά  158 γυναίκες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 76 από αυτές πάσχουν από οστεοπενία και 25 πάσχουν από οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα. Συνεπώς η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

Ο Δήμος θέλει  να επισημάνει την άριστη συνεργασία που έχει με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσει τις ευχαριστίες του, στους εργαζόμενους και  στα στελέχη για το δημιουργικό τους έργο.

 

Προηγούμενο άρθρο“Το άλλοθι του πατέρα της Δώρας”
Επόμενο άρθροPoll: Τελευταίες ώρες για την ψήφο σας – Επιπλέον διευκρινήσεις
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.