“Δημιουργική ασάφεια” του ΚΑΣ για το Ελληνικό!

0

Με ψήφους 15- 1 το ΚΑΣ αποφάσισε την κήρυξη 280 στρέμματων ως αρχαιολογικού χώρου στην έκταση του παλαιου αεροδρομίου του Ελληνικού. H συγκεκριμένη απόφαση – σύμφωνα με τις πληροφορίες – δεν θέτει περιορισμούς δόμησης. Στην υπόλοιπη περιοχή θα εφαρμοστεί ούτως ή άλλως το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε το Υπουργείο Πολιτισμού με την Ελληνικό Α.Ε. το οποίο προβλέπει τις ενέργειες που θα κάνει ο επενδυτής και οι υπηρεσίες του Υπουργείου αν προκύψουν ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Εκείνο που μένει αυτή τη στιγμή να αξιολογηθεί είναι το πού βρίσκονται αυτά τα 280 στρέμματα και εάν και σε ποιο βαθμό ενδέχεται να δυσκολέψουν την επένδυση, κάτι το οποίο θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, όταν καθαρογραφεί η απόφαση του ΚΑΣ. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι τα 280 στρέμματα είναι διάσπαρτα και ότι περιλαμβάνουν τμήμα του λόφου Χασάνι, τμήματα από τους όμορους δήμους καθώς και το χώρο του αμαξοστασίου του Τραμ. Yπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει ανέγερση κατοικιών και εμπορική δραστηριότητα στη ζώνη Τραμ και χώρο πολυτελών κατοικιών στο λόφο Χασάνι.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το ΚΑΣ ενέκρινε και το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, θέτοντας ωστόσο oρισμένες ενστάσεις. Συγκεκριμένα ζητείται να παραμείνει αδόμητη ζώνη στη χερσόνησο Αγίου Κοσμά, ελεύθερος χώρος πρασίνου στο αρχαίο λατομείο και να επανεξετασθεί το θέμα του ύψους των κτιρίων.
«Είναι σίγουρα μία κακή απόφαση, μένει να δούμε πόσο κακή» σχολίαζαν κύκλοι του επενδυτή σύμφωνα με την “Καθημερινή”, την ίδια ώρα που σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στην ακριβή υλοποίηση της σχεδιαζόμενης επένδυσης καθώς ο αρχαιολογικός χώρος συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με περιοχή όπου έχει χωροθετηθεί στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης η κατασκευή πολυτελών κατοικιών και εμπορικού κέντρου.

ΠΗΓΗThetoc.gr
Προηγούμενο άρθροΤρελός & απάνθρωπος…
Επόμενο άρθροΑπό το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην …απαγωγή Λεμπιδάκη!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.