Ανακοινώσεις του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

0

Από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη Λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, το οποίο αποτελεί μια νέα οργανωμένη δομή, στελεχωμένη με κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, η οποία υποδέχεται, ενημερώνει, εξυπηρετεί και διασυνδέει τους πολίτες με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στη περιοχή μας.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά από τις 7:30 έως 15:30 και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ:

  • Ολοκληρωμένη υποστήριξη για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»
  • Ψυχοκοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη
  • Ενημέρωση και βοήθεια για την υποβολή αιτήσεων για προγράμματα κοινωνικής προστασίας και εκπαίδευσης ανέργων
  • Ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης για κοινωνικά ζητήματα
  • Παραπομπή σε Δομές Ψυχικής Υγείας όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο

Εξυπηρετούνται:

Όλοι οι κάτοικοι και Δημότες της πόλης μας, με προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι:

  • Ωφελούμενοι προγράμματος ΚΕΑ
  • Άνεργοι
  • Α.μ.Ε.Α.
  • Μονογονεικές οικογένειες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο 210-2532037 και στη Δ/νση Αχαρνών 464 & Αγ.Αναργύρων, Ν. Χαλκηδόνα (ισόγειο).

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάστηκε η Πανελλήνια Έκθεση Γραμματοσήμου «Ερμής 2017» στη Νέα Χαλκηδόνα

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «Ι. Χαραλαμπόπουλος» στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης» (πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο) η Πανελλήνια Έκθεση Γραμματοσήμου «Ερμής 2017».

Σε 600 εκθεσιακά πλαίσια εκτίθεται ένας μεγάλος πλούτος από γραμματόσημα που απεικονίζουν ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Η έκθεση είναι συναγωνιστική, περιλαμβάνει όλες τις φιλοτελικές κατηγορίες και τάξεις και διέπεται από τον Κανονισμό της Διεθνούς Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και από τον Κανονισμό της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας για τις Εθνικές Εκθέσεις.

Τα εκθέματα είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας συλλεκτικής προσπάθειας και έρευνας. Ο επισκέπτης  έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη φιλοτελική και ταχυδρομική ιστορία μας και να θαυμάσει αξιόλογες συλλογές με τα Μεγάλα Κεφάλια Ερμού και θεματικές συλλογές με θέματα από την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό. Ακόμη συλλογές με ενθυμήματα από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, την κυριαρχία του Ελληνικού στόλου στο Βαλκανικό Πόλεμο του 1912 και ΄13, το Ποδόσφαιρο μέσα από τα γραμματόσημα και πολλές άλλες σπουδαίες συλλογές.

Η έκθεση διοργανώνεται από την ιστορική Φιλοτελική Εταιρεία Αθηνών (έτος ίδρυσης 1937) και τους Φιλοτελιστές των Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και την στήριξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και η πρόεδρος των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυράκη και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23η  δράση  Χωριού Παραγωγών – Χωρίς Μεσάζοντες

Την Κυριακή  5 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η 23η δράση του «Χωρίς  Μεσάζοντες», στον πεζόδρομο του Άλσους, από τις 08.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι. Όλοι οι συμμετέχοντες παραγωγοί καθώς και οι νέοι θα είναι εκεί, με πολλά εποχιακά, συμβατικά αλλά και βιολογικά προϊόντα δίνοντας στους πολίτες  την δυνατότητα να επιλέγουν ότι χρειάζονται, ότι είναι της αρεσκείας τους…

Παράλληλα θα συγκεντρώνονται από τους παραγωγούς και από τους πολίτες, διάφορα προϊόντα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας καθώς και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Προηγούμενο άρθρο“Selfie man vs ρεπόρτερ-πρoέδρου…” #selfievsproedros
Επόμενο άρθροΔελτίο τύπου της ΟΝΝΕΔ ΝΦ-ΝΧ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.