Αδιανόητη σφαγή στο Λας Βέγκας – Τουλάχιστον 50 νεκροί!

0

Τους 50 έφθασαν οι νεκροί ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση σε συναυλία μουσικής Κάντρι, στο Λας Βέγκας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 406 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

Ο βασικός ύποπτος, που έδρασε ως ελεύθερος σκοπευτής, ανοίγοντας αδιακρίτως πυρ κατά ριπάς από τον 32ο όροφο του Mandalay Bay Hotel, έπεσε νεκρός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης αυτοκτόνησε προτού φθάσει η αστυνομία, ενώ φέρεται να είχε τουλάχιστον δέκα όπλα μαζί του.

Πρόκειται για τον 64χρονο Στίβεν Πάντοκ, κάτοικο Λας Βέγκας, ο οποίος έδρασε ως “μοναχικός λύκος”. (Διαβάστε αναλυτικά)

Ο 64χρονος άνοιξε πυρ προς το κοινό που παρακολουθούσε τη συναυλία, σκορπίζοντας το θάνατο και τον πανικό, χωρίς να είναι γνωστά τα κίνητρα του.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 64χρονος έκανε τσεκ ιν στο δωμάτιό του την περασμένη Πέμπτη.

Η αστυνομία εκτιμά ότι δεν υπάρχουν “άλλοι ένοπλοι ύποπτοι στην περιοχή της συναυλίας”.

Η αστυνομία εντόπισε ένα από τα οχήματα που ανήκε στον ύποπτο, καθώς και τη γυναίκα που καταζητούσε σε σχέση με την επίθεση.

Συγκλονίζουν οι αφηγήσεις των αυτοπτών μαρτύρων: Δήλωσαν ότι οι σφαίρες έρχονταν από ψηλά, δημιουργώντας ένα κλίμα πανικού.

Τη συναυλία παρακολουθούσαν 30.000 θεατές την ώρα της επίθεσης. Πρόκειται για δημοφιλές φεστιβάλ μουσικής.

Πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λας Βέγκας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 400, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq. Σύμφωνα με το Amaq, ο δράστης προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από μήνες.

Προηγούμενο άρθροΚατάληψη στα Δημαρχεία την Τρίτη…
Επόμενο άρθροΠαναγίτσα Ν.Φ.: Οι εορτασμοί της «Βουρλιωτίσσης” (Φωτογραφίες)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.