Πορτογαλία: Δεκάδες θύματα από πυρκαγιά

0


Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από «φονική» πυρκαγιά που έπληξε το Σάββατο την περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η πορτογαλική κυβέρνηση.

«Λάβαμε την επιβεβαίωση ότι 24 άνθρωποι είναι νεκροί, όλοι πολίτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εσωτερικών Ζόρζε Γκόμες.

Ο Γκόμες ανέφερε ότι από τους τραυματίες οι δέκα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες Σάββατο λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, στην περιοχή Λεϊρία.

Σχεδόν 500 πυροσβέστες και 160 οχήματα συνέχιζαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα.

Πολλά χωριά επλήγησαν από τη φωτιά. Η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμη γνωστή πλήρως.

Η Πορτογαλία επλήγη χθες Σάββατο από ένα κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40° Κελσίου σε πολλές περιοχές, ενώ έπνεαν επίσης ισχυροί άνεμοι κατά τόπους.

Σύμφωνα με τον Γκόμες, ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον τόπο της τραγωδίας.

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Ληστεία και εμπρησμός σε κατοικία!
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Φωτορεπορτάζ από τη Ληστεία και εμπρησμό σε κατοικία!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.