Μήνυμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για την εργατική Πρωτομαγιά

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η 1η του Μάη ήταν και παραμένει ημέρα μνήμης , έμπνευσης και αλληλεγγύης. Είναι η μέρα ορόσημο για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και  βασικών δικαιωμάτων όπως ασφάλεια, δίκαιη αμοιβή και υγεία, κοινωνική φροντίδα,  βασικές προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή ζωή.  Για τους εργαζόμενους γονείς σημαντική είναι η διαφύλαξη της δωρεάν δημόσιας  παιδείας που τόσο απειλείται από την κρατική υποχρηματοδότηση , αλλά και  τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, αφού στόχος τους είναι  η μετατροπή του εκπαιδευτικού αγαθού σε προϊόν και του μαθητή σε «πελάτη».

Ιδιαίτερη θέση στον κόσμο της εργασίας κατέχουν και  οι εκπαιδευτικοί . Γιατί αποτελούν την ελπίδα της εργατικής τάξης και  των περιθωριοποιημένων ανθρώπων, ώστε τα παιδιά τους να ξεφύγουν από τη σκληρή μοίρα τους και να κάνουν κάτι καλύτερο, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ο εργαζόμενος προσβλέπει στον εκπαιδευτικό για να μεταλαμπαδεύσει στο παιδί του, όχι μόνο γνώσεις, αλλά και αξίες και ιδανικά. Για να γίνει ένας σωστός, δημοκρατικός πολίτης, χρήσιμος στην κοινωνία.

Με αυτές τις σκέψεις συστήνουμε   το εξαίρετο βιβλίο (για μεγάλους και παιδιά) της Πάμελα Σκόμπι «Το σχολείο που κατέβηκε σε απεργία» (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη).

Το βιβλίο αυτό είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για μια ομάδα παιδιών που ενώθηκαν για να πολεμήσουν για το καλό και το δίκαιο, είναι η ιστορία ενός σχολείου που κατέβηκε σε« απεργία» Αντιγράφουμε από την εισαγωγή του βιβλίου:

Ζω:

Για καθετί που χρειάζεται υποστήριξη                                    

Για τ’ αύριο που βρίσκεται μακριά

 Για τ’ άδικο που χρειάζεται αντίσταση                               

 Για το καλό που μπορώ να κάνω

(Να σημειώσουμε ότι τα γεγονότα του βιβλίου είναι πραγματικά)

                                 Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας                              Νίκος Τσορβάς

Προηγούμενο άρθροΝew trend: “Βάζοντας το οπίσθιά σας… κάδρο στα αξιοθέατα!”
Επόμενο άρθροΑιματηρή Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.