Εκατόμβη στην συνοικία των πρεσβειών στην Καμπούλ

0


Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στην συνοικία των πρεσβειών στην Καμπούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πληροφορίες τοπικών αξιωματούχων. Το BBC ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 90.

Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ξένων πρεσβειών.

Οι πρεσβείες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ινδίας υπέστησαν υλικές ζημίες από την έκρηξη, η οποία έγινε αισθητή σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Γερμανική πηγή δήλωσε στο Reuters, ότι “δεν είναι σαφές αυτήν την στιγμή εάν μέλη του διπλωματικού προσωπικού έχουν πληγεί”. Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με την μέχρι τότε ενημέρωση, δεν υπήρχαν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των μελών του προσωπικού της γερμανικής πρεσβείας.

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μαριέλ ντε Σαρνέζ δήλωσε ότι το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας έχει υποστεί ζημίες, ωστόσο μέχρι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ του προσωπικού.

“Η έκρηξη έγινε γύρω στις 08:25 το πρωί στην 17η οδό Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα, ενώ έπαθαν καταστροφές κτίρια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση,” δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Αχμέντ Φαχίμ, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη, καταστράφηκαν από ωστικό κύμα.

Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη, η βομβιστική επίθεση σημειώνεται μετά την αναγγελία της έναρξης της εαρινής επίθεσης των Ταλιμπάν.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΒενεζουέλα: Η Goldman Sachs στηρίζει Μαδούρο!
Επόμενο άρθροΚακοποίηση παιδιών: Κρυφό το 90% των περιστατικών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.