Πήραν τα όπλα στην Βενεζουέλα – Κίνδυνος εμφυλίου…

0

Στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η Βενεζουέλα, καθώς μετά την αποκλεισθείσα “μητέρα όλων των διαδηλώσεων”, η οποία άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και βίαια επεισόδια, η ένταση κλιμακώνεται και η αντιπολίτευση καλεί σε νέες διαδηλώσεις στους δρόμους του Καράκας και των άλλων πόλεων.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση έως τώρα εναντίον της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, με κεντρικό σύνθημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αντιδιαδηλώσεις, ενώ πολιτοφύλακες άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, επικεφαλής των οποίων ήταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.

Στη διάρκεια της νύχτας διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς και τους άνδρες της Εθνοφρουράς.

Ο Μαδούρο, από την πλευρά του, κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκίνηση πραξικοπήματος.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ, απηύθυνε προειδοποίηση προς τις αρχές του Καράκας, καλώντας τες να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μαδούρο προχώρησε σε κατάσχεση του εργοστασίου της General Motοr.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδας έχουν σκοτωθεί οκτώ άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες.

Προηγούμενο άρθρο“Ομόφωνη απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου”
Επόμενο άρθροΧτύπησαν πάλι οι ληστές των θυρίδων, στον Πειραιά…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.