Τέλος εποχής στο ΣΟΝΦ: Νέα πρόεδρος η Μόρφω Κοντιώτη

0
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΟΝΦ στη συνεδρίασή του το Σάββατο 11 Μάρτη έκανε δεκτή την παραίτηση του -από την ίδρυση του σωμματείου- προέδρου του ΣΟΝΦ Οδυσσέα Βαζελάκη από το ΔΣ του συλλόγου. Στην σχετική του επιστολή ανέφερε:

«Μετά από δεκατέσσερα χρόνια που πιστεύω ότι ήταν θετικά και δημιουργικά για τον σύλλογο ήρθε ο καιρός πλέον να αποσυρθώ και να ξεκουραστώ κάπως.
 
Δεν θα κάτσω να εξιστορώ τα γεγονότα του συλλόγου από την ίδρυση, την νομιμοποίηση και μέχρι σήμερα. Η ιστορία του συλλόγου είναι και η ιστορία μέσα από το σκάκι και για το σκάκι για όλους εμάς που ξεκινήσαμε  την ιδέα ίδρυσης του ΣΟΝΦ για την συνέχεια του σκακιστικού τμήματος του ΑΟΝΦ.
 
Αυτό σημαίνει ότι υποβάλω την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΟΝΦ .
 
Εύχομαι σε όλους ότι καλύτερο για τον ΣΟΝΦ και γενικότερα το σκάκι στα Φιλαδέλφεια.»
 
Ο κ. Οδυσσέας υπήρξε ένας από τους στυλοβάτες του ΣΟΝΦ σε όλη του την διαδρομή ως τα σήμερα. Η φυσιογνωμία του ταυτίστηκε με το σύλλογο και το σκάκι στην πόλη μας. Με τη συμβολή του ο ΣΟΝΦ ανδρώθηκε και κατοχυρώθηκε ως ένας από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής με πανελλαδική αναγνώριση. Όντας πρόεδρος του ΣΟΝΦ διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής.
Η οικογένεια του ΣΟΝΦ είναι ευγνώμων για την αναντικατάστατη προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, η οποία φυσικά δεν σταματά με την απόσυρσή του από το ΔΣ του ΣΟΝΦ. Ο κ. Οδυσσέας θα συνεχίσει να έχει σημαντική συμβολή στο σύλλογο ως πολύτιμος αρωγός στο πλευρό του ΔΣ και καταξιωμένος διεθνής διαιτητής.
Τη θέση του στο ΔΣ κατέλαβε η Έφη Μεσίρη. Η Μόρφω Κοντιώτηπου εκλέχθηκε νέα πρόεδρος έχει γεννηθεί το 1976 στη Νέα Φιλαδέλφεια, προέρχεται από το παλιό σκακιστικό τμήμα του ΑΟΝΦ και ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του ΣΟΝΦ.
Η νέα σύνθεση του ΔΣ του ΣΟΝΦ είναι η εξής: Πρόεδρος: Μόρφω Κοντιώτη, Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Ταμβάκος, Γενικός Γραμματέας: Νίκος Κλειδαράς, Ταμίας: Νίκος Σερετάκης, Γενικός Έφορος: Λευτέρης Καλαφάτης Γενικός Αρχηγός: Νίκος Μπαλάσκας, μέλη: Δημήτρης Ντάλας, Έφη Μεσίρη.
Ήττα στον 8ο γύρο του πρωταθλήματος
 
Εντός έδρας ήττα με 3,5-6,5 γνώρισε ο ΣΟΝΦ από τη –δεύτερη στη βαθμολογία- ΣΕ Ηρακλείου Αττικής  την Κυριακή 12 Μάρτη. Η ΣΕ Ηρακλείου έχει ενισχυθεί σημαντικά εφέτος και κατεβάζει μια νεαρή και ισχυρή ομάδα. Στον αγώνα της Κυριακής στην 1η σκακιέρα της ΣΕΗ αγωνίστηκε ο GMΧρήστος Μπανίκας, 8 φορές πρωταθλητής Ελλάδας.
Στις υπόλοιπες συναντήσεις είχαμε:  ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 4½ – 5½, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 6½ – 3½ και ΣΜΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΣΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 2½ – 7½
Ο ΣΟΝΦ παραμένει στην 4η θέση της βαθμολογίας και χρειάζεται ένα θετικό αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική (26/3) απέναντι στον ΣΑΣ Κορωπίου για να τη διατηρήσει.
Κατ.
Ομάδα
Παρ.
+
=
Βαθ
1
ΑΟ  ΠΕΥΚΗΣ
7
7
0
0
14
2
ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
7
6
0
1
12
3
Σ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
7
6
0
1
12
4
ΣΟΝΦ
7
3
1
3
7
5
ΣΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
8
2
3
3
7
6
ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
7
2
1
4
5
7
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
7
2
0
5
4
8
ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
7
1
1
5
3
9
ΣΜΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
7
0
0
7
0
 
Τριπλή ισοβαθμία στο ατομικό πρωτάθλημα Ελλάδας ανδρών!
 
Συναρπαστικό φινάλε στο 66ο Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδας. Μετά τον τελευταίο γύρο σημειώθηκε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή! Στην πρώτη θέση με 6,5/9 ισοβάθμησαν οι γκράνμετρ Αντώνης Παυλίδης, Στέλιος Χαλκιάς και Γιάννης Νικολαϊδής. Με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας πρωταθλητής ανακηρύχτηκε ο Αντώνης Παυλίδης από την Καβάλα. Είναι ο τρίτος του πανελλήνιος τίτλος.
Αναλυτικές πληροφορίες, υλικό και παρτίδες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων
Ξεκίνησε το πρωτάθλημα γυναικών στην Αθήνα
 
Το Σάββατο 11 Μαρτίου ξεκίνησε στην Αθήνα το 39ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών με τη συμμετοχή των Γ. Γράψα, Μ. Κουβάτσου, Μ.-Ι. Λεμονή, Ε. Μάκκα, Ι. Μάκκα, Χ. Μαρκαντωνάκη, Κ. Παυλίδου, Δ. Σερεφίδου, Ε. Στούμπου, Σ. Τσολακίδου. Δύο από τις συμμετέχουσες (Κουβάτσου και Τσολακίδου) έχουν κατακτήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων! Οι αγώνες διεξάγονται στην αίθουσα τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» στο Κέντρο Κεραμικής (Κηφισίας 207) της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών. Το Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται  την Κυριακή 19/3
  1. Οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης
Προηγούμενο άρθρο“Απάντηση στο προεδρείο του συνδέσμου Μικρασιατών Φ.Χ.”
Επόμενο άρθρο“Μανιακός;” μαχαίρωσε πισώπλατα δύο παιδιά στη Λαμία!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.