Τρεις τούρκοι στρατιώτες νεκροί από ρωσικά μαχητικά!

0

Τρεις τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί και έντεκα τραυματίστηκαν στην περιοχή Αλ- Μπαμπ στο βόρειο τμήμα της Συρίας από πυρά ρωσικού μαχητικού, που, όπως σημειώνουν τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ρίχθηκαν κατά λάθος.

Το ρωσικό μαχητικό έβαλε εναντίον κτιρίου, στο οποίο βρίσκονταν τουρκικές στρατιωτικές μονάδες, στη διάρκεια επιχείρησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το σημείο που χτύπησαν τα Ρωσικά μαχητκά

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι το περιστατικό συνέβη στις 8.40 (τοπική ώρα) στην περιοχή όπου εξελίσσεται η επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ρώσοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το γεγονός ως “ατύχημα” και εξέφρασαν τη θλίψη τους.

Έρευνα για το γεγονός διεξάγουν και οι δύο πλευρές.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν άμεσα σε νοσοκομεία.

Το αμερικανικό πρακτορείο ΖeroHedge, γράφει ιοβόλα: Πόσο πραγματικό ατύχημα και πόσο ανταπόδοση για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου τον Νοέμβριο του 2015 είναι αβέβαιο, αλλά σύμφωνα με τον Γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου Δημήτρη Πεσκώφ, ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Συλλυπητήρια Πούτιν σε Ερντογάν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη θλίψη του για το γεγονός σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον τούρκο ομόλογο του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο άνδρες, στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, συμφώνησαν να εντείνουν τον συντονισμό τους σε στρατιωτικό επίπεδο στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, γνωστοποίησε το Κρεμλίνο.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Πούτιν είπε στον τούρκο ομόλογό του ότι ο ελλιπής συντονισμός μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας ευθύνεται για τον θάνατο από λάθος των τριών στρατιωτών.

Δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης με την στήριξη της Άγκυρας εξαπέλυσαν ευρεία επιχείρηση εντός της πόλης Αλ- Μπαμπ, μία ημέρα αφότου κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα του Ισλαμικού Κράτους στο προπύργιο του στην επαρχία του Χαλεπιού.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν επιπλέον στο να προσπαθήσουν με συγκεκριμένες ενέργειες να δώσουν ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα και την Γενεύη, ενώ συζήτησαν και σχετικά με τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για τη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στη Ρωσία τον Μάρτιο.



Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι 5 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία,
ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην περιοχή σε διάστημα δύο ημερών.

Δεν είναι σαφές εάν στον συγκεκριμένο απολογισμό περιλαμβάνονται οι νεκροί στρατιωτικοί στη ρωσική επιδρομή.

Συνολικά 66 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει την ζωή τους,
σύμφωνα με το Doğan, από την έναρξη των επιχειρήσεων της Άγκυρας στη βόρεια Συρία την 24η Αυγούστου με στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Προηγούμενο άρθροΧειροπέδες σε 10 Ρομά που λήστευαν περαστικούς στο Μενίδι
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Το καμένο αυτοκίνητο και η “μαφία” των χρηματοκιβωτίων!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.