Ν.Φ.: Το καμένο αυτοκίνητο και οι σεσημασμένοι ληστές χρηματοκιβωτίων!

0

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία για τους «ληστές με τα χρηματοκιβώτια», όπου σχεδόν καθημερινά εισβάλλουν σε γνωστές εταιρείες, τα γραφεία των οποίων στεγάζονται κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Την Τετάρτη το ξημέρωμα στη Νέα Φιλαδέλφεια και συγκεκριμένα στην περιοχή Απομάχων, έκλεψαν από την οδό Δράμας Ι.Χ. μάρκας BMW (X5), πήγαν στις εγκαταστάσεις «μπισκότα Παπαδοπούλου» στη θέση Μάδαρο Θήβας, έδεσαν τους δύο φύλακες, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το χρηματοκιβώτιο. Τελικά άρπαξαν από τους φύλακες 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Έπειτα (4:30) έξι με εφτά άτομα που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα (BMW το ένα) έφτασαν στο 52ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, στους Μύλους Ασωπού. Στις εγκαταστάσεις δεν υπήρχε φύλακας, οι ληστές ανέβηκαν ανενόχλητοι στον 2ο όροφο και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο. Μία ώρα αργότερα βρέθηκε το BMW Χ5 καμένο, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία…

Χτυπούν και δένουν τα θύματά τους

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη της ίδιας συμμορίας ληστών, πιθανότατα ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με Ρομά, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με πιστόλια και καλάσνικοφ, μπαίνουν στις εταιρείες συνήθως νυχτερινές ώρες φορώντας κουκούλες και αρπάζουν τα χρηματοκιβώτια. Μάλιστα, σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος αντιδράσει ή δεν είναι «συνεργάσιμος» δεν διστάζουν να τον χτυπήσουν και να τον δέσουν.

Γιατί η αδίστακτη συμμορία των «χρηματοκιβωτίων» χτυπάει σε εταιρείες στις Εθνικές Οδούς
Η Ασφάλεια έχει συγκροτήσει ειδικά κλιμάκια που ασχολούνται αποκλειστικά με τη σύλληψη των μελών της συμμορίας που «χτυπούν» επιχειρήσεις στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αττικής, με στόχο χρηματοκιβώτια.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι οι δράστες εκμεταλλεύονται την πρόσβαση στην Εθνικό Οδό από όπου και φεύγουν ανενόχλητοι. Στοχεύουν, δηλαδή σε επιχειρήσεις στα βόρεια προάστια γιατί γνωρίζουν ότι ευνοείται η διαφυγή τους μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Μάλιστα, συνήθως επιλέγουν να δράσουν τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να δράσουν ανενόχλητοι.

Οι αστυνομικοί με βάση τις μαρτυρίες των θυμάτων, το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των επιχειρήσεων, αλλά και από στοιχεία που τυχόν έχουν αφήσει, όπως αποτυπώματα και DNA προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους ληστές, αφού η εκτίμηση είναι ότι τα περισσότερα μέλη είναι σεσημασμένα.

 

Προηγούμενο άρθροΔώσε Αίμα, Δώσε Ζωή σε συμπολίτες σου
Επόμενο άρθροΕπίθεση με βαριοπούλες σε λεωφορείο στο Γαλάτσι
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.