ΠΠΙΕΔ: Εκδήλωση – παρουσίαση υλικού για τον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας

0

Εκδήλωση – παρουσίαση υλικού για τον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας  “ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΑΠΟΥΛΙΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΑΤΑ” και μουσικές από τους Encardia. (Κυριακή 29 Ιανουαρίου – 7.00μμ)

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος υποδέχεται τον κύριο Σωτήριο Μπεκάκο, Διδάκτορα γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε μία παρουσίαση υλικού για τον ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας. Ο Σωτήριος Μπεκάκος μετά από δεκαετή παραμονή στην Κάτω Ιταλία (Απουλία – Βασιλικάτα) παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα κομμάτι του ελληνικού στοιχείου που είναι άγνωστο μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιταλία μελέτησε τα ήθη, τα έθιμα και τη διάλεκτο των ελληνόφωνων και ιταλόφωνων κατοίκων της περιοχής Lecce, (Απουλία) και της περιοχής Matera (Μετέωρα – Βασιλικάτα) και ανακάλυψε τις σχέσεις με την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό συγκρότημα En cardia”.

Είσοδος ελεύθερη

 Πληροφορίες:  Π.Π.Ι.Ε.Δ., Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια,

T: 2132049155-6, Ε: ppied@dimosfx.gr

Προηγούμενο άρθροΜάχη για τη ζωή του δίνει ποδοσφαιριστής της Χαλ μετά από σύγκρουση με αντίπαλο της Τσέλσι!
Επόμενο άρθροΣτις 26/01 η απόφαση για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς από τον Άρειο Πάγο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.