Η Πόλα Ρούπα θα μετακινούσε σε γκαράζ στη Νέα Χαλκηδόνα τα πυρομαχικά;

0

Μετά τη σύλληψη της Πόλα Ρούπα, συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη & της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε στο κρησφύγετο της Π. Ρούπα στην Ηλιούπολη, ιδιόχειρα σημειώματα όπου αναφέρονται έως και 70 ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, εταιρειών, σχεδιαγράμματα που αφορούσαν το λιμάνι του Πειραιά κλπ, τα οποία θεωρούνται ως πιθανοί τρομοκρατικοί στόχοι.

Στο γκαράζ-γιάφκα που ανακαλύφθηκε στον Άλιμο, βρέθηκε ποσότητα 100 κιλών ANFO (νιτρικό αμμώνιο με καύσιμο ύλη), υλικά κατασκευής βομβών όπως μασούρια ζελατοδυναμίτιδας καθώς και φυσίγγια πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ. Μέσα στο γκαράζ ήταν σταθμευμένα δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα μάρκας Χιουντάι και πιθανολογείται ότι είναι το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης τη χρονική περίοδο που διέφευγε.

Συνελήφθησαν πριν μετακινήσουν τα πυρομαχικά στη Νέα Χαλκηδόνα;

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, η 25χρονη Κ. Αθανασοπούλου είχε πρόσφατα νοικιάσει υπόγειο γκαράζ στην Νέα Χαλκηδόνα. Μοιραία, λοιπόν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η δυναμίτιδα, το ANFO και τα πυρομαχικά είχαν φορτωθεί στα δύο αυτοκίνητα για να μεταφερθούν ενδεχομένως εκεί, για να μετακινούνται δηλαδή συνεχώς, μέχρι να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο χτύπημα. Στο σπίτι της, στον Άγιο Δημήτριο βρέθηκε μία πλαστή ταυτότητα και ευρήματα που την τοποθέτησαν και εκείνη αμέσως στο κάδρο της νέας γενιάς τρομοκρατών του Επαναστατικού Αγώνα, όπως το κλειδί για το γκαράζ της Νέας Χαλκηδόνας.

Υπενθυμίζεται, ότι και το 2014 κατά τη σύλληψη μέλους του Επαναστατικού Αγώνα είχε βρεθεί γκαράζ-γιάφκα στον Βύρωνα και είχε αποτραπεί χτύπημα στο λιμάνι του Πειραιά, σε βάρος των γραφείων της ΝΔ στις 4 Οκτωβρίου 2014, ημερομηνία-επέτειο ίδρυσης του κόμματος, αλλά και σε βάρος πολύ γνωστών εφοπλιστών του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, τώρα που αρχίζει και ξετυλίγεται ο ενεργός ρόλος της 25χρονης στον Επαναστατικό Αγώνα, πως τα ευρήμματα από Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο και Άλιμο είναι εκατοντάδες και θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την πλήρη ανάλυσή τους και την αξιοποίηση τους για συσχετισμό με άτομα και καταστάσεις…

Εδώ είναι το σημείο στο οποίο πλέον εστιάζουν οι έρευνες, ώστε να μπορέσουν σύντομα να φτάσουν και σε άλλους χώρους όπου φυλασσόταν ενδεχομένως ο οπλισμός της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και τυχόν άλλα πρόσωπα. Αναμένεται λοιπόν εισαγγελική διάταξη, κάτι το οποίο αξιωματικοί επισημαίνουν ότι ήδη καθυστερεί αδικαιολόγητα, για να προχωρήσουν στην δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων των δύο γυναικών, ώστε να φτάσουν και σε άλλους χώρους που τυχόν έχουν μισθώσει με αυτά τα στοιχεία.

Η σύλληψη, ο ρόλος -“κλειδί” & το χτύπημα στα αλλαντικά “ΥΦΑΝΤΗΣ”

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε εδώ και μήνες πληροφορίες και μαρτυρίες  που τοποθετούσαν την Ρούπα να κινείται στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου & Ηλιούπολης, και έστησε ένα «δίχτυ» ερευνών.

Εν τέλει όμως, υπήρξε μία πληροφορία στην Αντιτρομοκρατική, η οποία τοποθέτησε στο κατώφλι του κρυσφηγέτου της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και τρεις ημέρες πριν την επέμβαση για την σύλληψή της τέθηκε υπό συνεχή, στενή και 24ωρη παρακολούθηση.

Άλλωστε η Πόλα Ρούπα είχε επικηρυχθεί από το 2014, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.000.000 ευρώ!

Ενδεχομένως, σε αυτό το σημείο να έπαιξε ρόλο και μία παράλληλη έρευνα της Ασφάλειας για τον εντοπισμό ενός σεσημασμένου ληστή, παλιού συνεργού του Παλαιοκώστα, συμμορία του οποίου φέρεται να είναι υπεύθυνη για τις ένοπλες ληστείες, μεταξύ άλλων και αυτές στον Γερμανό της Πεύκης και στην επιχείρηση “Υφαντής”  και οποίος χωρίς να έχει καμία σχέση με την υπόθεση και με τρομοκρατία, μάλλον γνώριζε εκείνη ή την 25χρονη και ενδεχομένως είχε κάποιου είδους επαφή μαζί της, κάτι το οποίο όμως επισήμως οι Αρχές αρνούνται.

Ο κλοιός έκλεισε λοιπόν στην Ηλιούπολη και στο σπίτι της οδού Ζαΐμη, έως ότου σιγουρευτούν οι Αρχές ότι όντως εντόπισαν την Πόλα Ρούπα. Κατά τη διάρκεια της στενής αυτής παρακολούθησης ταυτοποιήθηκε πως όντως η Πόλα Ρούπα διέμενε εκεί και κυκλοφορούσε πλέον με κοντά και βαμμένα καστανά μαλλιά και μέσω αυτής της παρακολούθησης διαπιστώθηκε και η εμπλοκή της 25χρονης η οποία μετέβη στο διαμέρισμά της Ηλιούπολης για να φυλάξει τον 6χρονο γιο της Ρούπα κατά τη διάρκεια της απουσίας της. Ρόλο που είχε αναλάβει γενικότερα σύμφωνα με την Αστυνομία.

Πλέον, το βράδυ της Τετάρτης και μετά από σύσκεψη των επικεφαλής αξιωματικών αποφασίστηκε στις 6 το πρωί της Πέμπτης να γίνει η διπλή επέμβαση των ΕΚΑΜ σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο, στις οδούς Ζαΐμη και Αθανασίου Διάκου αντίστοιχα. Όντως στις 6:10 το πρωί πραγματοποιήθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στα δύο διαμερίσματα και συνελήφθη η σύντροφος του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, αλλά και η 25χρονη συνεργός της.

Η Ρούπα είχε μία τσάντα με πιστόλι όμως δεν επιχείρησε να το πιάσει, άλλωστε ήταν αστραπιαία η έφοδος των αντρών της ΕΚΑΜ και περιορίστηκε στα να πιάσει με το ένα χέρι το παιδί της και να ζητήσει να μην το πειράξουν.

Το παιδί

Με μοναδική της έγνοια την τύχη του ανήλικου παιδιού της, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών η Πόλα Ρούπα προκειμένου να εκτελεστούν σε βάρος της οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν.

Η Πόλα Ρούπα ζήτησε να μην μείνει στο νοσοκομείο το παιδί της αλλά να αναλάβουν την φροντίδα του η μητέρα και η αδερφή της. Μάλιστα υποβλήθηκε και αίτημα στην εισαγγελία ανηλίκων ώστε να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρονου παιδιού η γιαγιά του και η αδελφή της 48χρονης Πόλας Ρούπα, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική του υγεία λόγω ενδεχόμενης παρατεταμένης παραμονής του σε ίδρυμα ή σε νοσοκομείο. Μάλιστα ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημά της.

Οι συγγενείς της Πόλας Ρούπα, υπέβαλαν σχετικό αίτημα, προκειμένου το παιδί να μην μείνει σε ίδρυμα ή νοσοκομείο. Ειδικότερα, στο αίτημα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ζητείται να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι η γιαγιά και η αδελφή της συλληφθείσας, καθώς τίθεται ζήτημα για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε άλλους χώρους.

Μανώλης Γλέζος

Αρχείο Fx-news

Να παραδώσουν άμεσα το εξάχρονο γιο της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στη γιαγιά και τη θεία του κάλεσε τις αρχές ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος τόνισε ότι ήδη η κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας.

Σε δήλωση στην ιστοσελίδα της κίνησής του «Ενεργοί Πολίτες», το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είπε:

“Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός  στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα. Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους; Ζηλέψαμε τον Ερντογάν; Πήραμε τη θέση του Κρέοντα; Από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία , όλους μας. Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη”.

Εισαγγελία για το παιδί

Σε διευκρινίσεις για το θέμα του ανηλίκου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη και τον χειρισμό της υπόθεσης του από τις αρμόδιες αρχές που έχει προκαλέσει την αντίδραση των γονιών του αλλά και επικριτικά δημοσιεύματα προχωρά με ανακοίνωση της η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η Εισαγγελία γνωστοποιεί πως εξετάζεται η αίτηση για τη χορήγηση της προσωρινής επιμέλειας του 6χρόνου στη μητέρα και την αδελφή της Πόλας Ρούπα αλλά πως τους έχει δοθεί άδεια επικοινωνίας με το αγοράκι. Συγκεκριμένα η Εισαγγελία διευκρινίζει:

“Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με τα ίδια κριτήρια όπως σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017. Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων. Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου. Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς. Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο. Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά.

“Το παιδί της Πόλας Ρούπα ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε”

Νωρίτερα, σήμερα (06-01-2017) για την ίδια υπόθεση είχε βγάλει ανακοίνωση και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το υπουργείο ξεκαθάριζε πως ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη δεν συνελήφθη και δεν κρατείται ενώ ανέφερε πως το παιδάκι έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειας του και παρακολουθείται από ειδικούς επιστήμονες.”

ΜΕΣΩthepressroom.gr
ΠΗΓΗΠληροφορίες: thepressroom.gr, newsit.gr, tanea
Προηγούμενο άρθρο50 pole dancers συνόδευσαν πολιτικό στον τάφο του… χορεύοντας! (βίντεο)
Επόμενο άρθροΒετεράνος του πολέμου στο Ιράκ ο δράστης στη Φλόριντα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.