“Επετειακή” πρόκληση Τούρκων στα Ίμια με Φουσκωτά με κομάντος!

0

“Επετειακή πρόκληση” των Τούρκων που δείχνει πόσο εκνευρισμένη είναι η Άγκυρα. Νωρίς το πρωί δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντος ,συνοδευόμενα από μια τουρική πυραυλάκατο, έκαναν “αναπαράσταση” της κρίσης του 1996! Με ταχύτητα τα δύο φουκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια. Μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν. Στη περιοχή βρισκόταν κανονιοφόρος του ΠΝ η οποία παρακολούθησε τις γραφικότητες των Τούρκων.

Θα δούμε πολλά από την Τουρκία το προσεχές διάστημα. Τέτοιες κινήσεις είναι λογικό να προκαλούν αλλά νομίζουμε ότι δείχνουν πόσο χαμένα τα ΄χουν οι Τούρκοι. Καλό θα είναι να είμαστε έτοιμοι για όλα ,αλλά πάντα ψύχραιμοι και σοβαροί.

Μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βραχονησίδες Ίμια.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος.

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου.

Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκπέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου αλλά και από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του ελληνικού Λιμενικού.

Αφού παρέμειναν για λίγα λεπτά κοντά στς βραχονησίδες Ίμια, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Hurriyet, στο τουρκικό πλοίο που προσέγγισε τα Ίμια επέβαινε η ηγεσία των τουρκικών ενόπλω δυνάμεων, δηλαδή ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου και οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας.

Η είδηση παίζει πρώτο θέμα αυτή την ώρα και στο CNN Turk και στα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφίες με τον τούρκο αρχηγό ΓΕΕΘΑ από την επιχείρηση στα Ίμια αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας.

http://admin.noz.gr/Uploads/imia%202%202901.jpg

http://admin.noz.gr/Uploads/imia%204%202901.jpg

http://admin.noz.gr/Uploads/imia%203%202901.jpg

Για το περιστατικό παραβίασης των χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων εξέδωσε ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ:

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 11.00 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνησή τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσής τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

ΜΕΣΩnooz.gr
ΠΗΓΗmilitaire.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Ληστεία περιπτέρου τα ξημερώματα!
Επόμενο άρθροΆστεγος βρέθηκε νεκρός στη Νέα Χαλκηδόνα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.