Fx-news: “Στηρίζουμε την Τοπική Αγορά – Προτάσεις ενίσχυσης”

1

Η τοπική επιχείρηση ήταν και είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Είναι ανθρώπινο και δείχνει τον χαρακτήρα αλληλεγγύης της κοινωνίας µας, να στηρίξουμε το γείτονα, τον συγγενή, το φίλο και τον συμπολίτη µας. Ας μην ξεχνάμε ότι επιλέγοντας επιχείρηση από την αγορά της πόλης μας, δεν βοηθάμε έναν πλούσιο να χτίσει το δέκατο εξοχικό του, αλλά ένα αγοράκι να πάρει αθλητικά, ένα κοριτσάκι να συνεχίσει το μπαλέτο του, μια μητέρα να γεμίσει το οικογενειακό τραπέζι, έναν πατέρα να πληρώσει το δάνειο, έναν φοιτητή να τελειώσει τις σπουδές του και εκατοντάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους  -κυρίως νέους- να βγάζουν τα προς το ζην…

Ήρθαν τα Χριστούγεννα, η πόλη μας έβαλε τα γιορτινά της και οι επιχειρήσεις της περιοχής, μας περιμένουν όλους εμάς τους δημότες της Νέας  Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να τις στηρίξουμε.

Ευτυχώς ζούμε σε μια πόλη όπου το εμπορικό κομμάτι της είναι ικανό να ικανοποιήσει τις περισσότερες ανάγκες των δημοτών. Είτε αυτό είναι χώροι εστίασης είτε καταστήματα γενικού ενδιαφέροντος και αγορών, χωρίς την υπερβολική πολυκοσμία άλλων εμπορικών περιοχών.

Ας παροτρύνουμε λοιπόν τους δικούς μας ανθρώπους να στηρίξουν τα μαγαζιά της πόλης μας για τα γιορτινά τους ψώνια. Ας στηρίξουμε την πόλη μας. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως τα χρήματα που καταναλώνουμε στις τοπικές μας επιχειρήσεις παραμένουν και «κινούνται» στην πόλη μας.  Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα!

Και μη ξεχνάμε πως δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να γιορτάσουν όπως θα ήθελαν. Και περιμένουν από τις κοινωνικές υποδομές του Δήμου και της Εκκλησίας για να κάνουν γιορτές! Για αυτό, καλό θα ήταν, όσοι έχουν την δυνατότητα, να ενισχύσουν το “Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου” & τα Συσσίτια της Εκκλησίας.

Ας δώσουμε μια σακούλα τρόφιμα για καλό σκοπό. Χριστούγεννα είναι…


Δείτε on-line στο Εορταστικό Ένθετο της Fx-news, επιλεγμένες επιχειρήσεις της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας:


Προτάσεις ενίσχυσης της τοπικής αγοράς

Η οικονομική κρίση έχει σχεδόν συντρίψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα τελευταία επτά χρόνια. Φυσικά εξαίρεση από αυτήν δεν θα μπορούσε να είναι η τοπική αγορά της Πόλης μας και κυρίως τα εμπορικά καταστήματα.

Σε μία χρονική περίοδο που οι επιχειρήσεις της πόλης μας στενάζουν από το δυσβάστακτο βάρος των εξόδων τα χαράτσια και την τραγική πτώση του τζίρου.

Η Fx-news, ερευνώντας για επιτυχημένες πρωτοβουλίες στήριξης που ορισμένοι δήμοι της Ελλάδας έχουν με επιτυχία πάρει, για την ενίσχυση των εμπορικών καταστημάτων, προτείνει στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, τα παρακάτω:

  • Δημιουργία δημοτικού κέντρου μικρής επιχειρηματικότητας & συμβουλευτικής.
  • Καμπάνια στήριξης της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας.
  • Bazaar τοπικών εμπορικών καταστημάτων, μια Κυριακή τον μήνα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στα πρότυπα -αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα- με το “Χωριό παραγωγών” που ήδη πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην πύλη του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τρία χρόνια σε νέες μικρές επιχειρήσεις (εξαιρούνται υγειονομικού ενδιαφέροντος) που δημιουργούν άνεργοι νέοι κάτω των 30 ετών, με έδρα την πόλη μας, στο πλαίσιο της στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης.
  • Έκδοση «Εκπτωτικής Κάρτας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (με δικαιούχους συνταξιούχους του ΟΓΑ, δικαιούχους ΕΚΑΣ, απόρους της Πρόνοιας, τρίτεκνες-πολύτεκνες-μονογονεϊκές, ΑΜΕΑ, ανέργους) με εκπτώσεις ή προσιτές τιμές στα καταστήματα της περιοχής μας.

Είναι σίγουρο πώς υπάρχουν ακόμα δεκάδες προτάσεις και ιδέες στήριξης της τοπικής αγοράς. Δεν φτάνει όμως η αναφορά τους μόνο. Θα πρέπει η δημοτική αρχή να ΘΕΛΕΙ να τις στηρίξει…

 

Προηγούμενο άρθροΑπό τι πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ
Επόμενο άρθροΤουρκία: Η παράνοια σπρώχνει Ερντογάν στον εμφύλιο…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και βεβαίως να στηρίξω και είμαι από τους πρώτους που το λέω. Αλλά οι τοπικές επιχειρήσεις τι κάνουνε για εμάς???? Σε κάποια καφε η τιμή έχει περάσει η είναι κοντά στα 4 ευρώ όσο δηλαδή στην αραχωβα!!! Σε πολλούς δήμους πχ.Περισσότερα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.