Νέο κύμα χιονιά τα ξημερώματα…

1

Μπορεί ο χιονιάς που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας να μην χαρακτηρίζεται ιστορικός αλλά από την άλλη δεν θα είναι και τόσο παροδικός όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα επιμείνει και την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Αναμένεται δηλαδή πυκνή χιονόπτωση, όχι όμως με τόσο χοντρές νιφάδες, ενώ πιο έντονο το φαινόμενο θα είναι στα δυτικά ελαφρώς περισσότερο τα δυτικά της Αττικής, τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό.

Όπως φαίνεται αναλυτικά από τους χάρτες της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο «κύμα» θα δεχθεί η χώρα μας περίπου στις 4 το απόγευμα.

Τότε αναμένεται να χιονίσει πυκνά στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, και της Ανατολικής Πελοποννήσου, όπως και στις Δυτικές Κυκλάδες.

http://admin.noz.gr/Uploads/xartis%201%202912.JPG

Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως στα βόρεια προάστια το χιόνι θα φτάσει τους έξι πόντους, ενώ χιονόστρωση θα έχουμε στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, ακόμα και στην Μαγνησία.

http://admin.noz.gr/Uploads/xartis2%202912.JPG

Αντίστοιχα, ακόμα ένα κύμα χιονόπτωσης αναμένεται και το πρωί της Παρασκευής, όταν επίσης θα χιονίζει στην Αττική, αν και μόνο στα βόρεια προάστια, βάσει των δεδομένων αυτή τη στιγμή.

Το γεγονός σημαίνει ότι το χιόνι θα παραμείνει στρωμένο σε περιοχές όπως η Αττική, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και η Εύβοια, με κίνδυνο να παγώσει και να δημιουργηθούν προβλήματα.

http://admin.noz.gr/Uploads/xartis3%202912.JPG

http://admin.noz.gr/Uploads/xartis4%202912.JPG

Την Παρασκευή, ο χιονιάς θα παραμείνει ωστόσο οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπεράσουν τα επτά μποφόρ.

Καθώς όμως οι θερμοκρασίες θα κινούνται γύρω στο μηδέν, με τις μέγιστες να αγγίζουν τους 3 με 4 βαθμούς, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα από τον πάγο.

Όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς, «το χιόνι που έχει πέσει και έχει λιώσει, λόγω του παγετού (δηλαδή των αρνητικών θερμοκρασιών) κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα μετατραπεί σε πάγο και η κατάσταση θα απαιτεί μεγάλη προσοχή».

«Ο χιονιάς θα κρατήσει και αύριο και το Σάββατο, γενικά στην ανατολική Ελλάδα και ειδικά σε μεγάλη περιοχή της Βοιωτίας και λιγότερο στην Αττική, στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και την Θράκη, μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.

Την Πρωτοχρονιά νωρίς το πρωί τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν σε περιοχές της Εύβοιας, των Κυκλάδων αλλά και στην Κρήτη, όπου δεν αναμένεται να υποχωρήσουν παρά αργά το βράδυ. Ανήμερα Πρωτοχρονιάς μάλιστα αναμένονται θερμοκρασίες 6-7 βαθμούς οι μέγιστες.

Προηγούμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Προσφορά τροφίμων από το Σωματείο Επαγγελματιών Πωλητών Β’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών
Επόμενο άρθροΒρέθηκε απανθρακωμένος ο Έλληνας πρέσβης της Βραζιλίας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.