Ο Εγγονός του Στάλιν “έφυγε” μόνος…

0

Ο παππούς του ήταν ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στην ιστορία της ανθρωπότητας και πρωταγωνιστής μίας εξαιρετικά ταραγμένης περιόδου της σύγχρονης ιστορίας. Ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν έζησε έναν βίο εκ διαμέτρου αντίθετο, φτάνοντας στο τέλος εντελώς μόνος, στη Μόσχα. Ο Γεβγένι Ντζουγκασβίλ απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, όπως ανακοίνωσε η ρωσική πολιτεία.Το πτώμα του εντοπίστηκε από τη ρωσική αστυνομία σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι του, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία του θανάτου του.
Ο Ντζούγκασβιλ χρησιμοποιούσε το πραγματικό επώνυμο της οικογένειάς του, παρ’ ότι δεν αισθανόταν ντροπή για τον παππού του, τον οποίο είχε υποστηρίξει πολλές φορές δημοσίως, αρνούμενος ότι έσφαξε εκατομμύρια ανθρώπους. Ουδέποτε, βέβαια, υιοθέτησε τον προσωνύμιο «χασάπης» που είχαν δώσει στον Στάλιν για τις πράξεις του. Αντθέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του μαχόταν για να διαφυλάξει την υστεροφημία του παππού του, υποστηρίζοντας πολλές φορές δημοσίως ότι πολλά από όσα του καταλογίζονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εναντιώθηκε με σθένος στον χαρακτηρισμό που προσέδιδαν στο παππού του του «αιμοδιψούς κανιβάλου».

Ο εγγονός του μεγάλου ηγέτη είχε αναπτύξει πολύ κακές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο είχε ασκήσει πολλάκις κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει «σχιζοφρενή» τον Ντζούγκασβιλ, ο οποίος είχε καταφύγει στα δικαστήρια για να υποστηρίξει την υστεροφημία του παππού του. ο Ντζουγκασβιλ πολλάκις είχε διαφωνήσει δημοσίως με τις πολιτικές του Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τον ακατάλληλο για την χώρα. Είχε πει χαρακτηριστικά: “Η θέση που κατέχει είναι πολύ μεγάλη για αυτόν!Τι κάνει και πού αποσκοπεί;” προσθέτοντας «ότι η σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας βρίσκεται στην παρακμή της» αναπολώντας τις «ένδοξες εποχές του Στάλιν». Ειδικότερα, για τις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας ο εγγονός του Στάλιν είχε πει: «Δεν υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι στην Διαχείριση της χώρας, μόνο κλέφτες. Το να έρθουμε σε ρήξη με την Ουκρανία, δεν το εγκρίνω.”

Ο Γεβγένι Ντζούγκασβιλ είχε αποφοιτήσει από την σχολή Μηχανικών Ικάρων της Μόσχας, έδινε ομιλίες σε στρατιωτικές ακαδημίες για περισσότερα από 25 χρόνια και μοίραζε την ζωή του ανάμεσα σε Ρωσία και Γεωργία, γενέτειρα του παππού του. Ήταν γιος του Γιάκοφ, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εικάζεται πως πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σασενχάζουζ, το 1943.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΑπονομή ζωνών στον Α.Γ.Σ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Επόμενο άρθροVoucher 29-64 Ετών – Ν.Φ.: 1 μήνας κατάρτιση και 3 μήνες απασχόληση, 2.600€ (Λήξη 30/12-Πληροφορίες)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.