Β. Βέττος: “Η τοπική μας αγορά & το MALL of Americα”

0

arthro-topikh-agoraΕίναι γνωστό ότι η οικονοµική κρίση που ταλανίζει τη χώρα µας, έχει δημιουργήσει µια σειρά προβλημάτων στην αγορά και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατά συνέπεια σ’ όλο τον εμπορικό κόσμο.

vettos-fx-3Είναι σημαντικό με κάθε τρόπο να στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και οικονομία είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και ως καταναλωτικό κοινό. Διότι η μικρή επιχείρηση ήταν και είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής και ελληνικής οικονομίας. Είναι ανθρώπινο και δείχνει τον χαρακτήρα αλληλεγγύης της κοινωνίας µας, να στηρίξουµε το γείτονα, τον συγγενή, το φίλο και τον συμπολίτη µας.

Ας μην ξεχνάμε ότι επιλέγοντας να ψωνίζουμε από την αγορά της πόλης μας επιτυγχάνουμε: την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών μας και κυρίως προστατεύουμε, εκτός από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, τους εκατοντάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους που βγάζουν τα προς το ζην στις τοπικές επιχειρήσεις! Και μη ξεχνούμε την ανταποδοτικότητα στον δήμο μας, άρα στους δημότες του, από την είσπραξη των δημοτικών τελών!

Δυστυχώς όμως, υπάρχει μια μικρή μερίδα ανθρώπων –και τοπικών πολιτικών- οι οποίοι έχουν “ποινικοποιήσει” την επιχειρηματικότητα και δείχνουν αν μη τι άλλο μια εχθρική αντιμετώπιση στην τοπική αγορά! «Κάποιοι» μάλιστα «βλέπουν» τα καταστήματα της πόλης μας και νομίζουν ότι βλέπουν κάτι μεταξύ MALL of America και London’s Westfield Shopping Center, που από πίσω κρύβονται πολυεθνικές, μεγιστάνες, που θέλουν να μας εκμεταλλευτούν, να μας εξαγοράσουν και να απομυζήσουν την πόλη μας!

Τους υπενθυμίζουμε ότι πλέον, χωρίς υγιείς επιχειρήσεις δεν υπάρχει υγιής οικονομία. Οι εποχές της διανομής του δανεικού πλούτου μέσω των διορισμών στο δημόσιο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, θα πρέπει να θέσουμε την επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της συζήτησης και ειδικά τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

Και εδώ ο Δήμος μας θα πρέπει επιτέλους να στηρίξει έμπρακτα και με οργανωμένες δράσεις την τοπική αγορά, όπως κάνει για παράδειγμα με το “χωριό παραγωγών” στο άλσος μια φορά τον μήνα (με εμπόρους εκτός πόλης)..

Βέβαια, από την άλλη, και οι επιχειρήσεις της πόλης μας, θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό στους νόμους, στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και να μην εκμεταλλεύονται την έλλειψη σοβαρών ελέγχων από τον κρατικό μηχανισμό

12sel-fx-oktovrios-2016-smallΤο άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Fx-news (Οκτώβριος 2016)

ΠΗΓΗΔημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016
Προηγούμενο άρθρο300.000.000 παιδιά αναπνέουν τοξικό αέρα
Επόμενο άρθροΧαλκηδόνιο Ωδείο & Φοίβος Δεληβοριάς: Νέο τμήμα στο εργαστήρι Τραγουδοποιΐας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.