Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 - 7:18 μμ

59 νεκροί από Ρωσικούς και Συριακούς βομβαρδισμούς!

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος συνεργάτης

Ρωσικά και συριακά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά σφυροκοπούν σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την επαρχία Ιντλίμπ και συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού οι οποίες ελέγχονται από αντάρτες, όπου η επισιτιστική βοήθεια εξαντλείται έπειτα από τέσσερις μήνες πολιορκίας.
Οι βομβαρδισμοί από αεροσκάφη και το πυροβολικό στοίχισαν τη ζωή 32 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, τις τελευταίες 24 ώρες στις συνοικίες του Χαλεπιού και άλλων 11 στο χωριό Μπάτμπο, 40 χλμ. δυτικά της πόλης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην επαρχία Ιντλίμπ, έξι άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν στο Καφάρ Τζάλες.
«Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν όλη τη νύχτα και μέχρι το πρωί πολλές περιοχές της Ιντλίμπ», μιας επαρχίας η οποία εν μέρει ελέγχεται από μια συμμαχία ανταρτών και τζιχαντιστών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
«Ταυτόχρονα, η πολεμική αεροπορία του καθεστώτος βομβάρδισε τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού», της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, η οποία είναι από τον Ιούλιο του 2012 κομμένη στα δύο, ανάμεσα στις κυβερνητικές συνοικίες κι εκείνες που έχουν καταλάβει οι αντάρτες. Εδώ και μήνες το καθεστώς προσπαθεί να ανακτήσει το σύνολο της πόλης.
Στο ανατολικό Χαλέπι, το παιδιατρικό νοσοκομείο, στο οποίο γίνονται 4.000 εξετάσεις τον μήνα, και η Τράπεζα Αίματος, η οποία συγκεντρώνει 1.500 σάκους αίματος για νοσοκομεία, υπέστησαν ζημιές από «βαρέλια με εκρηκτικά», αυτοσχέδιες βόμβες που ρίπτονται από ελικόπτερα, σύμφωνα με την ΜΚΟ Ένωση Ανεξάρτητων Γιατρών.
Έπειτα από έναν μήνα σχετικής ηρεμίας, οι βομβαρδισμοί άρχισαν ξανά χθες από τις κυβερνητικές δυνάμεις στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού, συμπίπτοντας με την ανακοίνωση μιας νέας επίθεσης από τη Μόσχα, εναντίον των τζιχαντιστών στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χομς.

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ