Οι Eιδικοί Εξηγούν Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας Ξαπλώνει στις Καρέκλες!

0
Φωτογραφία: SOOC
Φωτογραφία: SOOC
Φωτογραφία: SOOC

Σε επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους εν ενεργεία Έλληνες πολιτικούς. Στον ΣΥΡΙΖΑ τον αγαπούν διότι είναι το πιο δυνατό -αν όχι το μόνο- επικοινωνιακό τους «χαρτί». Στις Βρυξέλλες τον συμπαθούν καθώς η δημοφιλία και η επιρροή του σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης έχει αμβλύνει τις αντιδράσεις κατά των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων.

Την ώρα, ωστόσο, που στο εσωτερικό έχει αποδείξει ότι κατέχει το επικοινωνιακό παιχνίδι, ο πρωθυπουργός δέχεται έντονη κριτική για τις «διεθνείς εμφανίσεις» του. Τον Οκτώβριο του 2015, επικρίθηκε για μία φωτογραφία στο πλαίσιο της μίνι Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, όπου απεικονίζεται σε μία γωνία σκεπτικός και απομονωμένος από τους Ευρωπαίους ομολόγους του. tsipras-synodos1325425432

Τον Μάρτιο του 2016 δέχθηκε αρνητικά σχόλια για την αναμνηστική φωτογραφία της συνάντησης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Εκεί είχε τα χέρια στις τσέπες και τα πόδια σε ανοιχτή στάση, «χωμένος» σε μία γωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζει τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό της δεκαετίας του 2000. Αδιαμφισβήτητος στην Ελλάδα, ανύπαρκτος στην Ευρώπη.synodos

Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, τα social media πήραν φωτιά εξαιτίας του body language που υιοθέτησε στη συνάντησή του με τον Barack Obama: πλάτη ακουμπισμένη χαλαρά στην πολυθρόνα, πόδια σε ανοιχτή στάση και σταυροπόδι, νευρικές κινήσεις, κλεφτές ματιές στο ρολόι, βλέμμα συχνά απλανές. tsipras-obamaΤο κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο τέλος των μεταξύ τους δηλώσεων, με τη χειραψία «πού ‘σαι ψηλέ μου» προς τον Αμερικανό Πρόεδρο και μία στάση σώματος που σχημάτιζε ένα «Γ», προδίδοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε περάσει και πιο άνετες στιγμές στην πολιτική του καριέρα.

Φωτογραφία από Twitter
Φωτογραφία από Twitter

«Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ήταν να μιλήσει ως φορέας πολιτικής εξουσίας. Όταν ένας λαός περιμένει απο σένα απαντήσεις, πρέπει να δείχνεις συγκεντρωμένος, ήρεμος αφοσιωμένος στους πολιτικούς στόχους σου, με ξεκάθαρη αντίληψη για το τι θες και τι δεν θες από μία συνάντηση σαν αυτή με τον πρόεδρο Obama. Αν σε μία δημόσια εμφάνιση δίνεις μία εικόνα χαλαρότητας, περνάς στη δημόσια σφαίρα το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τα εθνικά ζητήματα που διακυβεύονται στις διμερείς επαφές σου με μία σημαντική πολιτική προσωπικότητα από μία άλλη χώρα», σημειώνει ο κ. Boutwell.

Καθώς η δική του θητεία θεωρητικά δεν βαίνει προς το τέλος της και θα δει αρκετούς ακόμη ομολόγους του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει παρά να ακολουθήσει σε επικοινωνιακό επίπεδο το «δόγμα Obama». Χωρίς να χάσει την επαφή του με την πολιτική πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός Πρόεδρος «αποδείχθηκε μοναδικός στο να διαμορφώσει το προφίλ ενός πολιτικού που σέβεται τη θεσμική διάσταση της πολιτικής και τη βαρύτητα των συναντήσεων με άλλους πολιτικούς ηγέτες», υποστηρίζει ο κ. Boutwell. Παράλληλα ωστόσο, οι φωτογραφίες του με μικρά παιδιά στο Λευκό Οίκο, το περιβόητο “Obama Out” στο τελευταίο White House Correspondent’s Dinner και οι κουλ εμφανίσεις του στο Tonight Show Starring Jimmy Fallon επιτρέπουν στον Barackobama, τον πρόεδρο που παρομοίασε το ονοματεπώνυμό του με το Nickelodeon, «να παρουσιαστεί ως ο τέλειος τύπος με τον οποίο όλοι θα ήθελαν να πιουν μία μπίρα, άσχετα από το πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν μαζί του πολιτικά», συμπληρώνει ο κ. Boutwell. Με άλλα λόγια το politics show δεν μπορεί να αποχωριστεί το politically correct…

ΠΗΓΗvice.com
Προηγούμενο άρθρο“Έφυγε” ο ιδρυτής της Corona και όλοι εκατομμυριούχοι οι κάτοικοι του χωριού του!
Επόμενο άρθροΗ υπέροχη Γαλλίδα Camille Rowe, αρέσει σε άντρες και γυναίκες! (pics-video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.