Δ.Νικολοπούλου: “Το Γαλατικό μας χωριό…”

0

arthro-topikh-agora-nikoΣτην Ελλάδα της  βαθιάς ύφεσης και της απόλυτης  παρακμής υπάρχει σήμερα ένα… Γαλατικό χωριό, μια πόλη  που όλο σχεδόν το εικοσιτετράωρο δείχνει να ζει σε ρυθμούς ξεγνοιασιάς, κεφιού και παρεΐστικης διάθεσης…

d.nikoloΚάνοντας έναν περίπατο στη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα ένας ανυποψίαστος για την ελληνική πραγματικότητα θα εντυπωσιαστεί και ένας… υποψιασμένος θα… Σταυροκοπηθεί! Σε κεντρικούς και λιγότερο κεντρικούς δρόμους, σε στενά, σε αυλές, σε ταράτσες ανθίζουν κι εξαπλώνονται πλήθος καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, αισιοδοξούν όλες τις εποχές και προσελκύουν κόσμο από πολλές περιοχές.

Πλάι στα παλιότερα -πολλά κλασικά πια- μαγαζιά και στέκια εμφανίζονται νέα, διαφορετικά  ως προς το ύφος, αλλά όμοια ως προς τη φιλόξενη και φιλόδοξη προοπτική που φαίνεται να έχουν. Κάποια  ανακαινίστηκαν, άλλα εξωραΐστηκαν, πολλά άλλαξαν διαχείριση ή αντικατέστησαν άλλη εμπορική επιχείρηση.

Πλέον στην πόλη μας, με τις πολλές ιδιαιτερότητες και μοναδικότητες, μπορείς με μια βόλτα να ταξιδέψεις όχι μόνο, όπως ανέκαθεν, στο μικρασιατικό παρελθόν και την παράδοση αλλά και από τη Νέα Υόρκη ως τη Ρώμη και το Παρίσι,  από την Ιαπωνία έως και την Καραϊβική! Πώς θα μπορούσε άραγε να εξηγηθεί αυτός ο …αναπτυξιακός οργασμός στην πόλη, τη στιγμή που σε γειτονικούς δήμους ο χώρος της εστίασης πνέει τα λοίσθια ή έστω φυτοζωεί;  Ποια είναι η μυστική συνταγή αισιοδοξίας που ωθεί εδώ σε επιχειρηματικά τολμήματα, τη στιγμή που η κρίση μένει και μαίνεται και ο ιδιωτικός τομέας βάλλεται και μαραίνεται;  Είναι άραγε οι προσδοκίες κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, που πολλοί διατηρούν; Είναι η ανεργία, που…τέχνας κατεργάζεται ; Είναι το… γονίδιο ανυποχώρητης αγωνιστικότητας και θάρρους που κουβαλούν οι προσφυγικές μας γειτονιές ;

Έτσι κι αλλιώς είναι ωραίο να ζεις σε μια πόλη που αντιστέκεται! Που κάνει με τον τρόπο της μια… μικρή επανάσταση  χαράς και ελπίδας σε μια ώρα και χώρα καταιγίδας !

Για αυτήν ασφαλώς τη μικρή επανάσταση οι επαγγελματίες μοχθούν και κάνουν τεράστιες θυσίες, αντιμετωπίζοντας σήμερα τις πιο μεγάλες αντιξοότητες και δυσκολίες. Και είναι ευθύνη του Δήμου να τους στηρίξει κατά το δυνατόν, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη νομιμότητα και την ποιότητα ζωής, τη φυσιογνωμία και την ηρεμία της πόλης.

Αυτής της πόλης που πάντα καταφέρνει να βρίσκει το δρόμο της. Και να τον κάνει να μοιάζει γιορτινός και στα δύσκολα…

12sel-fx-oktovrios-2016-smallΤο άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Fx-news (Οκτώβριος 2016)

ΠΗΓΗΔημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016
Προηγούμενο άρθροΚόβουν και προνοιακά επιδόματα!
Επόμενο άρθρο«Όταν η ΑΕΚ έκανε γνωστή τη Φιλαδέλφεια»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.