Με το “αριστερό” ξεκίνησε η ΦΕΑ

0

fea

Πιο… διαβασμένα τα Μελίσσια επικράτησαν εντός έδρας της ΦΕΑ με σκορ 75-63 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία για τη σεζόν 2016-17.

Οι παίκτες του Στέλιου Σταϊκόπουλου με τις πολυσύνθετες άμυνες περιόρισαν τα επιθετικά όπλα των αντιπάλων τους και με ένα εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα. Μπροστάρηδες για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν οι Τύρλας και Καλογερόπουλος, οι οποίοι σημείωσαν από 21 και 11 πόντους αντίστοιχα, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κωτίδης.

Από την άλλη πλευρά, το σωματείο της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έδειξε πως ακόμη θέλει δέσιμο, με δεδομένο πως στην ομάδα συμμετέχουν πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με το περυσινό ρόστερ. Αυτά τα νέα πρόσωπα ήταν και οι πρώτοι σκόρερ των φιλοξενούμενων με τον Τασιόπουλο να πετυχαίνει 23 πόντους με πέντε τρίποντα και τον Ανδρουλάκη να σημειώνει 15 με δύο τρίποντα. Ο τελευταίος μάλιστα προς το τέλος του παιχνιδιού γύρισε το πόδι του και τις επόμενες ημέρες θα φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν τις βολές από νωρίς και 1,5 λεπτό από την έναρξη είχαν οδηγήσει τον Κρητικό στο δεύτερό του φάουλ. Με ένα σερί 7-0 προηγήθηκαν με 17-6 με τρίποντο του Σιλιτζήρη για να λήξει η περίοδος με σκορ 21-15 με τρίποντο του Τύρλα αυτή τη φορά.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι με τον Ανδρουλάκη να ευστοχεί έξω από την γραμμή των 6μ.75 πλησίασαν στους τρεις (21-18), αλλά οι προσωπικές ενέργειες του Τύρλα και η ευστοχία από την περιφέρεια έφεραν τα Μελίσσια μπροστά με +10 (37-27).

Με προσωπικές ενέργειες των Βαρσαμούλη, Τασιόπουλου και δύο συνεχόμενα τρίποντα του τελευταίου με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, η ΦΕΑ μείωσε 45-38, αλλά μέχρι εκεί. Οι «πορτοκαλί» του Σταϊκόπουλου πάτησαν γκάζι κι έφτασαν την διαφορά στην μέγιστή τιμή της, στο +16 (60-44) με όμορφη προσπάθεια του Κωτίδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Κυριάκου Κοσμίδη προσπάθησαν να ροκανίσουν την διαφορά κι από το 67-53 με λέι απ του Τύρλα, μείωσαν στο 70-61 για να φτάσουμε λίγα λεπτά αργότερα στο τελικό 75-63.

Η διαιτησία του παιχνιδιού πάντως δεν απέφυγε τα λάθη κι από τις δύο πλευρές.

Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος, Πόντας, Κομνιανός

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-15, 40-32 (ημίχρονο), 61-51, 75-63.

ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ (Σταϊκόπουλος): Τσέλιος 9 (1), Τζωρτζόπουλος 9, Κυπαρίσης, Σιλιτζίρης 6 (1), Κόντος 3, Τύρλας 21 (1), Πανταζής, Δήμος 5 (1), Καλογερόπουλος 11 (2), Ταμπάκης 2, Ορφανίδης, Κωτίδης 9 (1), Παρασκευόπουλος.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Κοσμίδης): Σπανός, Καραθανασόπουλος 2, Μαστρογιάννης, Καρβέλης, Τσίτος, Τασιόπουλος 23 (5), Κρητικός 3, Μπασέας 9, Λοΐζος 2, Δαρμογιάννης, Ανδρουλάκης 15 (2), Βαρσαμούλης 9.

«Δεν σημαίνει τίποτα αυτή η νίκη»

Χαμηλούς τόνους παρά τη νίκη της ομάδας του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κράτησε ο Στέλιος Σταϊκόπουλος. Ο προπονητής των Μελισσίων δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την λήξη του αγώνα με την ΦΕΑ: «Πετύχαμε μια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς ποιοτικούς παίκτες, η οποία ωστόσο δεν σημαίνει τίποτα. Έχουμε τις πληροφορίες πως η φετινή χρονιά και το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ θα είναι πολύ δυνατό για τις περισσότερες ομάδες».

Όσο για τον στόχο των Μελισσίων, Σταϊκόπουλος ξεκαθάρισε: «Σαν στόχο έχουμε πάντα την επόμενη προπόνηση, το επόμενο παιχνίδι. Βήμα – βήμα κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά κι αυτό που λέμε το εννοούμε. Είναι θέμα ψυχολογίας».

Από την πλευρά της ομάδας της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο πρώτος σκόρερ της, ο Φανούρης Τασιόπουλος τόνισε: «Ήμασταν τρακαρισμένοι από την πρεμιέρα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να μπούμε ποτέ μέσα στο παιχνίδι».

Προηγούμενο άρθροΟ Ιερώνυμος ζητά δημοψήφισμα για το διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας
Επόμενο άρθροSelfies αλεξιπτωτιστή του Β΄ παγκοσμίου πολέμου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.