Παραχωρήθηκε στον Δήμο Φ.Χ. -για αξιοποίηση- το κτίριο του μετεωρολογικού σταθμού στο Άλσος

1

metereologikos-stathmos-alsos-neas-filadelfeiasΜετά από αίτημα και ενέργειες του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος παραχώρησε το κτίριο του πρώην -εδώ και 6 χρόνια- Μετεωρολογικού σταθμού Νέας Φιλαδέλφειας που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του άλσους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο προορίζεται να μετατραπεί σε Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ιστορία Μετεωρολογικού Σταθμού

Από το 1955 αρχίζει η συστηματική καταγραφή των καιρικών δεδομένων του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ) με την εγκατάσταση του συμβατικού και επανδρωμένου ΜΣ σταθμού. Ο συμβατικός ΜΣ της Νέας Φιλαδέλφειας λειτούργησε απο το 1955 ως το καλοκαίρι του 2010, οπότε και έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού.

Προηγούμενο άρθροΑστεροειδής… το αστέρι των “Queen” Φρέντι Μέρκιουρι!
Επόμενο άρθροΕίσπραξη των φόρων με φόβητρο τις κατασχέσεις!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.