Δημοτικό συμβούλιο σήμερα με… ιδιαίτερο ενδιαφέρον! (Θέματα)

1

dimotiko-symvoylio-pneymatiko-kentroΜετά την χαλαρότητα από τις διακοπές του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στη πεζή πραγματικότητα… Δημοτικό συμβούλιο σήμερα Τετάρτη (7/9) στις 7.00μμ στο –μετά από πολλά ‘επεισόδια’Πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας με 16 θέματα ημερησίας διάταξης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα “κόκκινα” θέματα:

  1. Έγκριση επιστροφής ποσών, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, και διάθεση σχετικών πιστώσεων.
  2. Έγκριση διαγραφής χρεών οφειλετών του Δήμου από καταβολή προστίμου για αυθαίρετες κατασκευές.
  3. Έγκριση διενέργειας προμήθειας του Δήμου έτους 2017. («Προμήθεια Τροφίμων, Αναλωσίμων Ειδών  και Παροχή Γάλακτος για το Εργατοτεχνικό Προσωπικό για τις ανάγκες του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας για το έτος 2017» Προϋπολογισμός   293.822,46 € (με ΦΠΑ).)
  4. Έγκριση 4ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2016.
  5. Έγκριση εγχειριδίου διαδικασιών διοικητικής ικανότητας στο πλαίσιο διαχειριστικής ικανότητας δικαιούχου ΕΣΠΑ 2014-2020 της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, βάσει της αριθ. 75/2016 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
  6. Έγκριση 3ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, βάσει της αριθ. 77/2016 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
  7. Καθορισμός ειδικότητας για την πρόσληψη ενός (1) ατόμου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για το έτος 2016.
  8. Έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Α.Ε. για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Ορισμός και εξουσιοδότηση νομίμου εκπροσώπου για την υποβολή της αίτησης-προσφοράς και την υπογραφή της  σχετικής σύμβασης.
  9. Έγκριση μεταφοράς 2ου Παιδικού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας. (προτείνεται η έγκριση της μεταφοράς του 2ου Παιδικού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας (κάτω Κουκλάκι)από το κτίριο της οδού Κηφισού και Κάλβου στο νεόδμητο κτίριο της οδού Οδυσσέως 2 στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας (Μεσαίο Κουκλάκι).  
  10. Έγκριση υποβολής πρότασης στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΤΤΙΚΗ» 2014 – 2020 με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος».
  11. Έγκριση αποδοχής παραχώρησης χρήσης κτιρίου, εντός του Άλσους Ν.Φιλαδέλφειας, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Δήμο. (Μετά από αιτήματα και συνεχείς ενέργειες του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο, εκδόθηκε η με αριθ. πρωτ. 141278/1021-3/8/2016, απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που επισυνάπτεται στην παρούσα εισήγηση, σύμφωνα με την οποία γίνεται παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο ακινήτου που είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα ως μετεωρολογικός σταθμός. Είχε προηγηθεί η επιστροφή στο ΥΠΕΝ του ακινήτου από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και την ΕΜΥ.Με βάση τα παραπάνω προτείνεται η αποδοχή της παραχώρησης χρήσης του ακινήτου και η εξουσιοδότηση του Δημάρχου να υπογράψει το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής.)
  12. Αποδοχή παραίτησης Προέδρου και μελών Δ.Σ. της 1ης Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, ορισμός νέων μελών και εκλογή νέου Προέδρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 240 και 243 του Δ.& Κ. Κώδικα. (Παραίτηση Προέδρου Εξάρχου Σπυριδούλας και των μελών: Παπακώστας Βασίλειος-Τακτικό μέλος, Διαμάντης Γεώργιος-Τακτικό μέλος, Δούλος Ορέστης-Αναπλ. μέλος, Κόκκος Γεώργιος-Αναπλ. Μέλος, Καραδήμου Αναστασία-Αναπλ. Μέλος, Χαραβιτσίδης Πέτρος-Αναπλ. Μέλος,  Καλύβης Γεώργιος-Αναπλ. Μέλος)
  13. Ανασυγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
  14. Αποδοχή ποσού 91.470 ευρώ γ’ δόσης επιχορήγησης Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και κατανομή ποσού 91.332,79 ευρώ γ’ δόσης ( μειωμένης κατά 1,5 τοις χιλίοις για δικαιώματα Τ.Π.Δ. δηλ. 137,21 ευρώ) στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, βάσει της αριθ. 12/2016 απόφασης της Δ.Ε.Π..
  15. Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου για την αντιμετώπιση των αναγκών τους.
  16. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Επισκευή αύλειων χώρων σχολικών κτιρίων Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος»-Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή αυτής.
Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία: Χάος & 3 τουλάχιστον νεκροί σε Δυτική Ελλάδα!
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία: Σύβοτα, σαν να πέρασε τυφώνας! (εικόνες)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.