Απαγόρευση κινητών στα σχολεία!

0

kinito-sxoleioΜία ακόμα προσπάθεια επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας με στόχο την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία ενώ όλοι γνωρίζουν ότι -όπως και οι προηγούμενες απόπειρες έμειναν απλώς στα χαρτιά- έτσι και αυτή δεν πρόκειται να εφαρμοστεί!

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Στην οδηγία, η οποία στάλθηκε στις σχολικές μονάδες μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τονίζεται ότι οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου. Επίσης δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το Έθνος, σε μια προσπάθεια να προληφθούν τυχόν έκτροπα, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων.

Οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, στο μέτρο που από αυτές δύναται να προσδιοριστούν, άμεσα ή έμμεσα, τα υποκείμενα των δεδομένων. Η επεξεργασία και κατά συνέπεια η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (π.χ. αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνο όταν οι κηδεμόνες των μαθητών έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους».

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι η χρήση κινητών προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, ενώ δεν είναι λίγα πλέον τα τραγικά γεγονότα που αφορούν στην προσωπική ζωή των μαθητών.

Ωστόσο, η απαγόρευση βρίσκει απέναντι την πλειονότητα των γονέων, οι οποίοι επικαλούνται λόγους ασφαλείας.

Προηγούμενο άρθροΑγία Ευφημία Ν.Χ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός παρουσία επισκόπου του Πατριαρχείου (Φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΠαναγίτσα Ν.Φ.: Τοποθετήθηκε ο Θεμέλιος λίθος στο νέο παρεκκλήσι της “Βουρλιώτισσσας” . (Φωτογραφίες)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.