Ανεμοστρόβιλοι και πλημμύρες σαρώνουν τη Δυτική Ελλάδα! (video-photos)

0

2131231Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί από το πρωί της Τρίτης, πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας εξαιτίας της απότομης αλλαγής του καιρού και τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, άνθρωποι κινδύνευσαν όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μια οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται από το βράδυ της Δευτέρας στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.

Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας.

Τις ίδιες εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μετά τη Θεομηνία. Στην περιοχή η δυνατή μπόρα είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους και να περάσουν μέσα από την πόλη παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Από τα ορμητικά νερά γκρεμίστηκε και ένας μαντρότοιχος που έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο προκαλώντας ζημιές.

Tην ίδια ώρα, ζημιές καταγράφηκαν και στην Ηλεία. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί και δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής, καθώς προκαλούνται συνεχώς νέες υλικές ζημιές, σε μάντρες και σκεπές κατοικιών. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί επίσης στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αρκετοί δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να το αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο Πύργος και η Αμαλιάδα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην πόλη του Πύργου Ηλείας, η Πυροσβεστική δέχθηκε μέχρι στιγμής 32 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 5 κοπές δένδρων, καθώς επίσης 9 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από την Αμαλιάδα.

Εν τω μεταξύ, ανεμοστρόβιλος “σάρωσε” το Λαγανά, με τους κατοίκους και τους τουρίστες να παρακολουθούν το σπάνιο, για τα ελληνικά δεδομένα, φαινόμενο.

 

 

 

ΠΗΓΗnews247.gr
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση “Ελληνικής λύσης” στη Ν.Φ.: Αναβλήθηκε λόγω… δημοτικού συμβουλίου!
Επόμενο άρθροΕίσαι δεξιός; Απολαμβάνεις το σεξ περισσότερο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.