Έρχεται τσουνάμι κατασχέσεων για 500.000 “μικρούς”!

0

katasxeseisΚατασχέσεις-εξπρές για περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες των Ταμείων με χρέη ως 5.000 ευρώ έρχονται από την 1/1/2017, καθώς τα χρέη τους θα μεταφερθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς που είναι σήμερα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μέχρι τις 31/12/2016.

Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου και μάλιστα χωρίς να υπάρχει -μέχρι στιγμής- τυχόν παράταση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Αυτό που απομένει είναι η έκδοση απόφασης από το υπουργείο Εργασίας, η οποία θα δίδει στο Κέντρο την απόλυτη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα είσπραξης των οφειλών που είναι κάτω των 5.000 ευρώ από την 1/1/2017, για όσους μικροοφειλέτες δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές τους.

Η υπουργική απόφαση με βάση τον Ελεύθερο Τύπο, αναμένεται να εκδοθεί σύντομα και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιτρέπει τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από το «πρώτο ευρώ» της οφειλής.

Οι πρώτοι που κινδυνεύουν και μάλιστα με κατάσχεση λογαριασμού ή μπλοκάρισμα αυτού από το ΚΕΑΟ είναι όσοι δεν πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές και κυρίως όσοι έχουν παλιότερες οφειλές και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αυτών, μέσω και της μοναδικής ρύθμισης χρεών προς τα Ταμεία αυτή τη στιγμή με τις 12 δόσεις.

Ουσιαστικά οι οφειλέτες θα λάβουν πρώτα μια επιστολή που θα τους καλεί σε ρύθμιση προειδοποιώντας τους για την επικείμενη κατάσχεση και σε περίπτωση μη ρύθμισης θα ακολουθεί η αναγκαστική είσπραξη της οφειλής απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό.

Και φυσικά, η συνέχιση μη τήρησης της ρύθμισης σημαίνει αυτόματο αποκλεισμό και αμέσως μετά κατάσχεση.

Η μόνη επιλογή του ασφαλισμένου με οποιαδήποτε οφειλή στο Ταμείο είναι ο λεγόμενος ακατάσχετος λογαριασμός όπου τουλάχιστον το ΚΕΑΟ δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα κάτω από ένα ποσό.

Εκείνοι που βρίσκονται στο κόκκινο είναι αυτή τη στιγμή 250.000 αγρότες με οφειλές ως 4.000 ευρώ στον ΟΓΑ, άλλοι 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές ως 5.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, αλλά και περίπου 150.000 άτομα με οφειλές 1.000 ως 2.000 ευρώ.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΗ επίσημη ανακοίνωση του Δ.Φ.Χ. για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου
Επόμενο άρθροΗ Ύψωση του Τίμιου Σταυρού
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.