Ελάφρυνση χρέους γιατί “μόνο η Ελλάδα μας έμεινε μετά το τουρκικό πραξικόπημα”!

0

84877Η ανεξέλεγκτη και κλιμακούμενη κρίση στην Τουρκία,ενδέχεται να έχει κάποια θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα.Όχι στρατιωτικά,αλλά οικονομικά.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου σε συνέντευξή του στους  Financial Times,επισημαίνει ότι “η αναταραχή στην Τουρκία καθιστά πιο σημαντική από ποτέ την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, ώστε να μπορεί η χώρα να αποτελέσει μια άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή.

Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας ήταν πάντα ένα από τα επιχειρήματα των ΗΠΑ για να πείσουν τους εμμονικούς Γερμανούς για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο Τζακ Λιου είπε ότι ακόμη και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως χώρας διέλευσης των μεταναστών που κινούνται προς την Ευρώπη από τη Συρία, το Ιράκ και αλλού, είχε οδηγήσει σε μία νέα έμφαση στη γεωπολιτική σημασία της χώρας. «Πρέπει να σταθεροποιηθούν τα θεμέλια για να είναι ισχυρή η Ελλάδα», δήλωσε, καλώντας τους Έλληνες ηγέτες να γίνουν πιο δραστήριοι στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μαζί με το όποιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους.

ΠΗΓΗmilitaire.gr
Προηγούμενο άρθροΘρίλερ στο Αιγαίο με τούρκους “πραξικοπηματίες” κομάντο
Επόμενο άρθροΑρχίζει να μας καίει η φωτιά στην Τουρκία…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.