Ρ. Αρβανίτης: “Σύνθεση-σύμπραξη-συμπόρευση”

1

linking_hands1
«Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2014 και αν ισχύει η ρήση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» τότε σίγουρα τα συμπεράσματα που προκύπτουν όχι μόνο είναι σαφή και «κρυστάλλινα» αλλά αποτελούν και οδηγό για το μέλλον. Σε αυτό το διάστημα έχουμε δει και έχουμε βιώσει στιγμές και

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης
Γράφει ο
Ρένος Αρβανίτης

γεγονότα από τα οποία αποκομίζουμε ασφαλή συμπεράσματα για το τι πρέπει να δημιουργηθεί  ΑΥΡΙΟ. Από τη μία πλευρά υπάρχει μία «ιδεοληπτική» δημοτική αρχή που επί χρόνια είχε γαλουχηθεί πολιτικά έχοντας ως προμετωπίδα την στείρα άρνηση και το όχι σε όλα. Αυτά τα δύο όμως «συστατικά» όχι μόνο δεν σε βοηθούν όταν διοικείς αλλά αποτελούν και τροχοπέδη, διότι πολλάκις εμφανίζεσαι πλήρως ανακόλουθος σε σχέση με τα πολλά προεκλογικά σου «θα» (βλ. κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ).

Από την άλλη μία άνευρη, άοσμη, άχρωμη και υπέρ του δέοντος υποτονική αντιπολίτευση (εξαιρούμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που αποτελεί ξεχωριστό… κεφάλαιο). Μία αντιπολίτευση 5 παρατάξεων των οποίων ο πολιτικός λόγος ελάχιστα διαφοροποιείται. Άρα; Χρειαζόμαστε στην πόλη μας 7 δημοτικές παρατάξεις; Γιατί; Για να έχουμε 7 αρχηγούς. 7 επικεφαλής; 7 μπροστάρηδες; Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι γιατί να ακολουθούμε ως κομπάρσοι 1 από τους 7 ή εν προκειμένω 1 από τους 5; Για να ικανοποιούμε την φιλοδοξία τους; Μας αφορά ως πολίτες η φιλοδοξία του καθενός; Όχι… αλλά μας αφορά το καλό της πόλης και του δήμου.

Για να μην παρεξηγηθώ… σέβομαι και εκτιμώ ως πρόσωπα όλους τους επικεφαλής των 5 συνδυασμών της αντιπολίτευσης (όπως και πάρα πολλά από τα στελέχη τους), θα δεχθώ μάλιστα ότι όλοι τους είναι ικανοί και έχουν να προσφέρουν στα δρώμενα της πόλης μας.  Αλλά όπως και να το κάνουμε… τους θεωρώ πολύ… «ίδιους», για να βρίσκονται σε «αντίπαλα στρατόπεδα». Για αυτό γράφω και όλα τα παραπάνω, που δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από συμπεράσματα (ή και παράπονα) που προκύπτουν μέσα από κουβέντες και συζητήσεις με συμπολίτες μας, που επίσης δεν αντιλαμβάνονται την πολυδιάσπαση. Και τι προτείνεις θα πουν κάποιοι; Η απάντηση είναι στεγνή και καθαρή. ΣΥΝΘΕΣΗ και ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ και ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ δυνάμεων με στόχο την ανατροπή αντιλήψεων που ανήκουν στο χθες και η καθημερινότητα (ευτυχώς) επιτέλους αποδεικνύει ότι δεν μπορούν να δώσουν καμία απολύτως λύση, πέρα από μεγαλόστομες διακηρύξεις και βαρύγδουπα διαγγέλματα.

Γήπεδο ΑΕΚ, υγιής ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, τόνωση της τοπικής οικονομίας, καταπολέμηση της ανεργίας των νέων (και όχι μόνο), δράσεις και έργα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας στην πόλη, αποτελούν ένα πρόπλασμα σχεδίου για να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να αναδείξουμε την καλύτερη δυνατή πρόταση για το 2019…

Μπορούμε;;;

 

ΠΗΓΗΔημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news Μαϊου 2016
Προηγούμενο άρθρο“Εφυγε” ο the “Greatest”, Μοχάμεντ Αλί! (Αφιέρωμα-Βίντεο-Φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΣήμερα (18.00) στη Νέα Φιλαδέλφεια τα κορίτσια του Βόλεϊ της ΑΕΚ διεκδικούν το Πρωτάθλημα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό το παιδί όσο περνάει ο καιρός ωριμάζει. Του αξίζει κάτι καλύτερο από το να είναι απλά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.