Ο ISIS πίσω από το μακελειό με 50 νεκρούς σε γκέι μπαρ! (videos)

0

21433214Μακελειό -με την υπογραφή του ISIS- σημειώθηκε στο νυχτερινό κέντρο Pulse, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι,στο Ορλάντο (Φλόριντα), όταν ένας Αμερικανός, αφγανικής καταγωγής, άνοιξε πυρ και σκόρπισε το θάνατο σε 50 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους 53, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, σύμφωνα με το AMAQ NEWS που πρόσκεται στην οργάνωση.

«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

Πρόκειται για μία από τις πλέον πολύνεκρες μαζικές δολοφονίες στην αμερικανική ιστορία.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (SWAT) επενέβησαν για να απελευθερώσουν τους ομήρους που κρατούσε ο ένοπλος -που φέρεται να είναι ο Ομάρ Σεντίκε Ματίν– ο οποίος νωρίτερα είχε ανοίξει πυρ μέσα στην αίθουσα, όπου διασκέδαζαν δεκάδες θαμώνες.

Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα επιθετικό τουφέκι, ένα πιστόλι και μια άγνωστου τύπου “συσκευή”. Σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ.

Η επίθεση του ενόπλου “εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρίας”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τζον Μίνα. “Γύρω στις 5 το πρωί, ελήφθη η απόφαση να σώσουμε τους ομήρους που βρίσκονταν μέσα”, συνέχισε, κάνοντας λόγο για “πολλούς νεκρούς στο εσωτερικό”, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι αρχές δεν έχουν καμία ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η επίθεση στο Pulse σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη δολοφονία της νεαρής τραγουδίστριας Κριστίνα Γκρίμι την Παρασκευή, στην ίδια πόλη.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ από έναν δράστη. Η προηγούμενη είχε σημειωθεί το 2007 στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια, όπου ένας άνδρας σκότωσε 32 σπουδαστές και καθηγητές.

Pulse Nightclub Shooting

Δήλωσε πίστη στον ISIS

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC NEWS, ο φερόμενος δράστης τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, προτού ανοίξει πυρ, ενώ το MSNBC επισήμανε ότι ο Ματίν δήλωσε πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο, αν και σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ήταν γνωστός στο FBI από το 2013. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε ανοίξει φάκελο για τον Ομάρ Ματίν.

Ο βουλευτής Πιτ Κινγκ, ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων.

Ο Ομάρ Ματίν

Ακραίος ισλαμιστής

Εν τω μεταξύ, σε λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που φέρεται να συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αναρτήθηκε η φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται είναι ο Ομάρ Ματίν, που έχει αναγνωριστεί ως ο δράστης του μακελειού σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Φλόριντας στην οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες» είναι το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία.

Όπως επισημαίνεται από το Ρόιτερς, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν στην φωτογραφία απεικονίζεται πραγματικά ο Ματίν.

Σε έναν άλλο λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση έχουν αναρτηθεί επίσης φωτογραφίες του ίδιου προσώπου και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναρτήσει μηνύματα όπου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επίθεση.

“Δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία”

Το μακελειό “δεν έχει καμία σχέση με την θρησκεία” δήλωσε νωρίτερα ο πατέρας του φερόμενου δράστη.

“Δεν έχει καμία σχέση με την θρησκεία” είπε ο Μιρ Σεντίκε, πατέρας του Ομάρ Σεντίκε Ματίν. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο άνδρας υποστήριξε ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί καθώς πριν από λίγο καιρό είδε δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιο του.

“Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ όπως ολόκληρη η χώρα” πρόσθεσε ο πατέρας, αφού ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της οικογένειάς του.

Πολιτικές δηλώσεις

O aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε το μακελειό, κάνοντας λόγο για μια “τρομοκρατική ενέργεια, (μια ενέργεια) μίσους”.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι “καμία τρομοκρατική ενέργεια, (καμία ενέργεια) μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε” σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το FBI ηγείται των ερευνών για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο Ορλάντο και τόνισε ότι προς το παρόν οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα ακριβή κίνητρα του δράστη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των αμερικανών πολιτών.

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση. “Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόρινα (…) Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια”, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια “βρόμικη” επίθεση, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΑλλάζουν όλα για 2,6 εκ. συνταξιούχους! – ΣΟΚ σε Δημόσιο και ΙΚΑ!
Επόμενο άρθροΝ. Χαλκηδόνα: Βίντεο & Φωτορεπορτάζ από το “2ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.