Μέλος ναζιστικής οργάνωσης ο δολοφόνος της Κοξ

0

wp-1466095960582.jpgΜια πολιτική δολοφονία συγκλονίζει την Βρετανία και ρίχνει τη σκιά της στο επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ ή όχι. Θύμα η βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, υποστηρίκτρια της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, υπέρ της υποδοχής προσφύγων στη χώρα και μέλος ανθρωπιστικών οργανώσεων. Θύτης ένας οπαδός νεοναζιστικών ιδεών.

Σύμφωνα με την οργάνωση Southern Poverty Law Center, ο δράστης της επίθεσης, που σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Τόμας Μέρ, έχει “μακρά ιστορία” ανάμιξης στον “λευκό εθνικισμό”. Πρόκειται για έναν “αφοσιωμένο υποστηρικτή” μιας νεοναζιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ, γνωστοποίησε η ίδια οργάνωση.

“Σύμφωνα με αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Southern Poverty Law Center, ο Μέρ ήταν αφοσιωμένος υποστηρικτής της Εθνικής Συμμαχίας, που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ”, αποκαλύπτει στον ιστότοπό της η ΜΚΟ.

Διευκρίνισε πως ο Μέρ δαπάνησε πάνω από 620 δολάρια (550 ευρώ) για να αποκτήσει κείμενα της Εθνικής Συμμαχίας που καλεί να εγκαθιδρυθεί ένα κράτος αποκλειστικά για λευκούς, αλλά και να εξαλειφθούν οι Εβραίοι.

Η Τζο Κοξ, 41 ετών, βουλευτής του κόμματος των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), δολοφονήθηκε χθες στο Μπέρστολ, στη βόρεια Αγγλία. Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη, έναν άνδρα 52 ετών, που οι γείτονές του περιέγραψαν ως έναν “μοναχικό” άνθρωπο.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Δ.Φ.Χ. για το «Βullying σε παιδί με καρκίνο»
Επόμενο άρθροΝ.Φ.-Ν.Χ.: “Καθαρίστε τα οικόπεδά σας – Κίνδυνος Πυρκαϊάς & Προστίμου!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.