Β. Βέττος: “Λαϊκισμός & Λαϊκιστής”

1

populism_

 

Λένε ότι η εξουσία διαφθείρει, αλλά το πιο σωστό είναι ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους. Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα παρά από την εξουσία.

” (David Brin, Αμερικανός συγγραφέας).

Γράφει ο Βασίλης Βέττος
Γράφει ο Βασίλης Βέττος

Και όσο και υπερβολική να την θεωρήσουν πολλοί την άποψη του David Brin, όσο και να πουν -δικαίως- ότι υπάρχουν εξαιρέσεις, είναι σίγουρο ότι στο μυαλό όλων μας έρχεται αστραπιαία η γενική εικόνα που έχουμε για το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που κατέχουν εξουσία στην χώρα μας, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά. Σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι. Αλλά δυστυχώς ελάχιστοι είχαν τις βασικές ικανότητες για να ανέλθουν στην εξουσία. Απειροελάχιστοι έβαζαν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες κάτω από το “γενικό καλό”. Και κανένας δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την “αρρώστια” που κατέστρεψε την χώρα μας: Τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ!populism2

Πολιτικοί “μαθουσάλες” δίδασκαν και διδάσκουν μέσα στον κομματικό σωλήνα της εκάστοτε παράταξης, τους “διόσκουρούς” τους. Τα νέα “φυντάνια” με τα μεταπτυχιακά του “μαυρογιαλουρισμού” επέδραμαν και εξακολουθούν να επιδράμουν στο μυαλό μας, αλλοιώνοντας την κοινή λογική μας, αλλοτριώνοντας την συνείδησή μας και κάνοντας μας να πιστέψουμε ότι “με αυτούς”… “σωθήκαμε” ενώ με τους άλλους “καήκαμε”!

Ο «Λαϊκιστής» θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα… Και όταν έρχεται η “ρημάδα” η ώρα να μας “σώσει” όπως και υποσχέθηκε... ο Λαϊκισμός γίνεται ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!

populism1Καμένη γη, μαύρο χρήμα, οσμή σκανδάλου, τα ΜΜΕ της διαπλοκής, οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, η ‘λίστα του Τραμπάκουλα’ κλπ” φταίνε για όλα! “Εγώ προσπαθώ να σας σώσω αλλά… με πολεμά το σύστημα“…

populism3“Σύστημα” που όψιμα ανακάλυψε μετά την “υφαρπαγή” της εξουσίας. Ρίχνει και τις “γνωστές” αίολες και αναπόδειχτες ανώνυμες αλλά “φωτογραφικές” καταγγελίες και όλα καλά! Άσε τα “πρόβατα” να κυνηγούν τους “απέναντι” και όχι εμένα!

Άλλωστε το “Διαίρει και βασίλευε” του Μακιαβέλι τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από την πρώτη μέρα στην εξουσία…

populism4

ΠΗΓΗΔημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news Μαϊου 2016
Προηγούμενο άρθρο«Διοίκηση Δύναμης Πολιτών» εναντίον ΣΥΡΙΖΑ!
Επόμενο άρθροΟ Μαδούρο τα κάνει όλα καλά… οι άλλοι φταίνε & κηρύσσει “εθνική εξέγερση”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Ας προσέχαμε. Δεν μας άρεσε ο Γεωργαμλής λόγω σουβλατζίδικου. Θέλαμε τον και καλά κουλτουριάρη τον αριστερό. Το ότι πληρωνόταν από τον προυπολογισμό του κράτους σαν υπάλληλος συνιστώσας του κόμματός του δεν ενοχλεί αλλά επαναλαμβάνω ενοχλεί το ότι ο άλλος έχει μια επιχείρηση. Τώρα κλαίγεται ακόμα και ως διοίκηση. Γιατί αυτή την αριστερά υπηρέτησε και υπηρετεί ο κύριος. Τη μιζέρια της ντουντούκας. Αριστερά της κλάψας και της μουρμούρας. Για όλα φταίει το σύστημα. Απέδειξε μου κύριε τι μπορεις να κάνεις ως διοίκηση. Δεν σε ψήφισα τη δεύτερη Κυριακή για να μου κλαίγεσαι. Για να δίνεις λύσεις σε ψήφισε το 50+1 τη δεύτερη Κυριακή.Και δεν δίνεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.