Αυτοί είναι οι “άνθρωποι” του νέου προέδρου της ΝΔ

0

mitsotakis-koinovoyleytikoi-ekΤον βουλευτή Καρδίτσας Κωνσταντίνο Τσιάρα προτείνει για γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Τσιάρας δεν είναι καινούργιος σε αυτό τον ρόλο καθώς διατέλεσε γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ξανά το 2012 επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013 υπήρξε υφυπουργός Εξωτερικών και ακολούθως διετέλεσε Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Για αναπληρωτές του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Επιπλέον, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται:

Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός.
Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.
Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.
Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ακόμη με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 14:00  θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της.  Εκεί θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας της ΚΟ και οι αναπληρωτές του.

Τι σηματοδοτούν τα νέα πρόσωπα
Διόλου τυχαία και με ειδικά χαρακτηριστικά είναι τα πρόσωπα που τοποθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε θέσεις κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό προκειμένου να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα, εντός και εκτός ΝΔ για τη φυσιογνωμία του κόμματος και το ρόλο που θα έχει στο πολιτικό σύστημα.

Ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας που προτάθηκε για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει μακρά κοινοβουλευτική θητεία και εμπειρία, ενώ οι αναπληρωτές του, (Κώστας Βλάσης, Στέργιος Γιαννάκης, Θανάσης Καββαδάς, Ανδρέας Κατσανιώτης και Χρήστος Μπουκώρος) είναι μια νέα γενιά στελεχών και τοποθετήθηκαν σε μια σαφή κίνηση που συμβολίζει την ανανέωση.

Στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, πρώτος τη τάξει ορίστηκε ο Νίκος Δένδιας, που έχει διατελέσει ξανά εκπρόσωπος της ΝΔ στην ολομέλεια, για το ειδικό πολιτικό βάρος του, δεύτερος ο Γιάννης Βρούτσης, που επίσης έχει περάσει από την ίδια θέση και έχει γνώσεις στο ασφαλιστικό που θα αποτελέσει το επίκεντρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τρίτη η Νίκη Κεραμέως, γυναίκα και νέο στέλεχος.

Τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με επιτυχημένη θητεία ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, πρώην ευρωβουλευτής και γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ο Λευτέρης Αυγενάκης αρχικά οι πληροφορίες τον έφεραν για γραμματέα της Κ.Ο., ωστόσο τελικά μπήκε κάτω από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος θα παραμείνει Γραμματέας ως το Συνέδριο.

ΠΗΓΗnewpost.gr/
Προηγούμενο άρθρο“Ανθή”: Ο άντρας της έσκαβε το λάκκο πριν το φονικό; – Ανατριχιαστικά τα νέα στοιχεία!
Επόμενο άρθροΓερμανίδα σεξοθεραπεύτρια «βοηθάει» τους πελάτες της βρίσκοντάς τους τη σωστή…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.