Πώς να γλιτώσετε από τις κατασχέσεις της Εφορίας…

0

eforia-katasxeshΔηλώνοντας ακατάσχετο λογαριασμό θα μπορούν οι οφειλέτες του Δημοσίου να προστατευθούν από τις κατασχέσεις της Εφορίας.

Η διαδικασία γίνεται μέσω του taxisnet. Εκεί ο φορολογούμενος δηλώνει έναν λογαριασμό σε μία μόνο τράπεζα, ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για ποσό καταθέσεων μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως.
Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση που υπάρχει μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός λογαριασμός δηλώνεται υποχρεωτικά αυτός ως «ακατάσχετος».

Ποια είναι η διαδικασία στο Taxisnet

Ο οφειλέτης πρέπει να μπει στην εφαρμογή του Taxisnet στη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax/accountdecl/index.jsp
Εισάγει τους κωδικούς του Στη συνέχεια γράφει το IBAN του Λογαριασμού που επιθυμεί να είναι ο Ακατάσχετος και κάνει μια από τις ακόλουθες επιλογές:

Δηλώνω υπεύθυνα ότι ο ανωτέρω λογαριασμός μου αποτελεί λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων και δεν έχω ορίσει ως ακατάσχετο άλλον ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ίδιο ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Ή…
Δηλώνω υπεύθυνα τον ανωτέρω λογαριασμό μου ως μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό, δεν έχω ορίσει ως ακατάσχετο άλλον ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ίδιο ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα και δεν διαθέτω ατομικό ή κοινό λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ο χρήστης μπορεί να τυπώσει τη βεβαίωση.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΚαλό μήνα & “καλές κατασχέσεις” από τις εφορίες από σήμερα!
Επόμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δεκέμβρη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.