Δ.Φ.Χ.: “Ενημέρωση για τη νόσο του Πάρκινσον”

0

Από τον Δήμο Φιλαδέλειας-Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Depression-Increases-Parkinsons-Disease-RiskΚοινότητες Πάρκινσον στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος

 Η Ελληνική Εταιρεία εθελοντών και ασθενών για τη ν. Πάρκινσον «Επίκουρος – κίνηση» σε συνεργασία με το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος διοργανώνει Κοινότητες Πάρκινσον στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Τα συμπτώματα της ν. Πάρκινσον είναι τόσο κινητικά, όσο και ψυχικά. Παρόλο που, μέχρι σήμερα, υπάρχουν δυνατότητες αντιμετώπισης και διαχείρισης πολλών πτυχών της νόσου, εντούτοις δεν είναι προσβάσιμες σε όλους. Οι σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες ορίζουν την αντιμετώπιση της  ν. Πάρκινσον ως ολοκληρωμένη σ’ ένα σύνολο ιατρικής, φυσικοθεραπευτικής και ψυχικής παρέμβασης.

Η «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση» διαπίστωσε ότι στην εποχή μας ένα μεγάλο μέρος των ασθενών με ν. Πάρκινσον δεν έχει την δυνατότητα πρόσβασης σε  υπηρεσίες που να παρέχουν μια ολοκληρωμένη φροντίδα τόσο στον ασθενή, όσο και στον φροντιστή. Το πρόγραμμα  «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – Κοινότητες Πάρκινσον» φιλοδοξεί να προσφέρει δωρεάν υποστήριξη των φροντιστών και των πασχόντων στον χώρο, τον οποίο ζουν.

Στα πλαίσια των εθελοντικών δραστηριοτήτων της, η Ελληνική Εταιρεία εθελοντών και ασθενών για τη νόσο Πάρκινσον «Επίκουρος – κίνηση», υλοποιεί υπό την αιγίδα του ΔΦΧ το πρόγραμμα «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – Κοινότητες Πάρκινσον», με σκοπό τη δημιουργία μιας Τοπικής Κοινότητας Ατόμων με Πάρκινσον στο Δήμο μας, σε μια κοινή προσπάθεια να ενημερωθούν υπεύθυνα και να λάβουν μια, όσο γίνεται, πιο ολοκληρωμένη θεραπεία.

Για εγγραφή μπορείτε να καλείτε στο 210 222 44 66.

Το πρόγραμμα «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – Κοινότητες Πάρκινσον» συνίσταται στα εξής:

 

∙      Ομαδικό Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας, σε καθιστή θέση, ασθενών με ν. Πάρκινσον (ΑμΠ)

∙      Ομάδες Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους Φροντιστές των ΑμΠ

∙      Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Τέλος, κάθε μήνα θα πραγματοποιούνται συναντήσεις των μελών της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ–Κοινότητας Πάρκινσον», με στόχο την ενημέρωση, την κινητοποίηση και  την κοινωνικοποίηση τόσο των ασθενών, όσο και των φροντιστών.

Η μηνιαία συνάντηση για τον Δεκέμβριο θα γίνει Πέμπτη, 17/12, 11.00, στο Πνευματικό κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45).

Προηγούμενο άρθροΠοιος παρέχει ίντερνετ στους τζιχαντιστές;
Επόμενο άρθροJim Morrison: “Ο Μύθος της Ροκ” (Αφιέρωμα-videos)!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.