3ο Γυμνάσιο Ν.Φ.: Συνεργασία με το «Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών» – Δράσεις Σχολείου

3o-gymnasio-neasfialdelfeiasΤο 3ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδέλφειας ανακοινώνει την υπογραφή συμφώνου συνεργασία με το ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Η Συμφωνία Πλαισίου Συνεργασίας του σχολείου μας με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο θα περιλαμβάνει τα εξής αντικείμενα:

  1. Υλοποίηση ενημερωτικών παρουσιάσεων ή / και ημερίδων σε ομάδες μαθητών,  καθηγητών αλλά και στην τοπική κοινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι του φαινομένου του σεισμού και την ενημέρωσή τους για τα μέτρα πρόληψης κι αντιμετώπισής του φαινομένου.
  2. Υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους με γεωλογικό – σεισμοτεκτονικό ενδιαφέρον.
  3. Δανεισμός σεισμολογικών οργάνων για έκθεση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες παρακολούθησης και καταγραφής σεισμικής δραστηριότητας σε αληθινό χρόνο.
  4. Υποστήριξη εργασιών μαθητών με αντικείμενο τη σεισμολογία και την τεχνολογία των σεισμογραφικών οργάνων.

ΤΟ 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΤΟ 8Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΟΙΚΤΗΣ & ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δυναμικό παρόν έδωσε το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας στο Διεθνές Συνέδριο  Ε- Step ‘Supporting teachers’ and parents’ partnerships through social – networking technologies’ , που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του  διήμερου 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανοικτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης 2015, το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015 στα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή.

Το E-STEP είναι ένα διακρατικό συνεργατικό Ευρωπαϊκό έργο, το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε 125 σχολεία σε 5 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Αυστρία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία).

Στο συνέδριο, μεταξύ των άλλων, εκπαιδευτικοί από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες παρουσίασαν την εμπειρία τους από την εφαρμογή δράσεων συνεργασίας με τους γονείς σε διάφορες θεματικές περιοχές και σχολικά περιβάλλοντα. Οι παρουσιάσεις έγιναν στην Αγγλική γλώσσα. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν με παρουσίασή τους εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ