Ανακοινώσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

0

dimarxeio-nea-filadelfeiaΑπό τον Δ.Φ.Χ. λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Να συγχωρείς … αλλά να μην ξεχνάς …»

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση διοργανώνει το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας για τα 96 χρόνια από τη θυσία των Προσκόπων του Αϊδινίου. Η εκδήλωση των Προσκόπων της Νέας Φιλαδέλφειας με τίτλο «Θυσίας Μνήμη για τους Προσκόπους  Αϊδινίου, Κάτω Παναγιάς και Σωκίων», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στις 11:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2 Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων στις αλησμόνητες πατρίδες αποτελεί μία από πιο τις θλιβερές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.  Υπάρχουν πολλές παράμετροι και συνιστώσες της Γενοκτονίας, οι οποίες όχι μόνο είναι άγνωστες, αλλά και για πολλά  χρόνια αποσιωπήθηκαν, έμειναν στο περιθώριο. Όπως η μαζική σφαγή των 31 προσκόπων του Αϊδινίου έγινε στις 18 Ιουνίου του 1919 από τους τσέτες του Αντνάν Μεντερές. Ακολούθησε η θυσία και άλλων προσκόπων της Ιωνίας. Από τα Σώκια απήχθησαν 78 πρόσκοποι, μικρά παιδιά, που δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ 14χρονα αγόρια έπεσαν θύματα του τουρκικού ξίφους στην Κάτω Παναγιά….

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα φωτιστούν στιγμές της ιστορίας που η κάθε γενιά έχει την υποχρέωση  να μεταφέρει στην επόμενη. Να μεταφέρει ότι η μεγαλύτερη θυσία νεαρών παιδιών σε πόλεμο είναι προσκοπική και δυστυχώς ελληνική..

Πληροφορίες: Παναγιώτης Γκουβάς  Αρχηγός 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας.

τηλ: 6945 939992 e-mail:  linx_run@yahoo.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Εναρξη μαθημάτων 03.11.2015 (1ος όροφ.)

Δάσκαλος: Δημήτρης Μιμίδης

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν

μέχρι και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Πληροφορίες :Ραιδεστού 21 Ν. Χαλκηδόνα

Τηλ. επικοινωνίας:2132026331-332

fax: 213-2026315

Email: tm_ppa@neafiladelfeia.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ σας προσκαλούν στη παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη

«ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ»

την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ.

στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ελλήνων της Διασποράς), Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια.

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ποιητής και συγγραφέας Πάνος  Σταθόγιαννης.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά από γονείς Μικρασιάτες.

Ο πατέρας της γεννήθηκε στα Βουρλά και η μητέρα της στη Σμύρνη. Έφθασαν πρόσφυγες στα Χανιά, το 1922, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας η Καρυστιάνη έζησα στα Χανιά μέχρι τα 18 της, οπότε έφυγε για να σπουδάσει στη Νομική Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως σκιτσογράφος και εικονογράφος με το ψευδώνυμο «Ιωάννα».

Για το λογοτεχνικό της έργο έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος δύο φορές, το 1998 και το 2007, και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2000.

Έχει γράψει το σενάριο της ταινίας «Νύφες» και έχει κάνει τη σεναριακή προσαρμογή του μυθιστορήματός της «Μικρά Αγγλία», που επίσης μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη σύζυγό της Παντελή Βούλγαρη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι συμπολίτες μας και όχι μόνον, έδωσαν «ηχηρή» παρουσία εχθές στην  3η δράση του «ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ-ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ».

Παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν γύρω μας, μία νότα αισιοδοξίας, δόθηκε ξανά, στον πεζόδρομο του Άλσους.

Νέοι παραγωγοί με καινούργια προϊόντα επιπλέον, έδωσαν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν και να γευθούν παραδοσιακά εδέσματα από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο  Δήμος μας, μαζί με τους πολίτες που δρουν για την ανάπτυξη των Δομών αλληλεγγύης, θα συνεχίσουν με το ίδιο έντονο ενδιαφέρον και σοβαρότητα, για την επιτυχία αυτής της ΜΗΝΙΑΙΑΣ πλέον ΔΡΑΣΗΣ, αλλά και για την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟ’Ι’ΟΝΤΩΝ για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και όλους ΟΣΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ …!

Ραντεβού στην επόμενη δράση

                                 την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΔΕΚΕΜΒΡΗ…

Προηγούμενο άρθροΝεκρή 16χρονη από φωτιά και φτώχεια…
Επόμενο άρθροΚατάληψη στο Δημαρχείο την Τετάρτη (4/11)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.