Η θέση των Μικρασιατών Φ.Χ. για το γήπεδο της ΑΕΚ

0

wpid-mikrasiates1-690x559.jpg

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού Συνδέσμου μας εκφράζοντας τις απόψεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Μικρασιατών προσφύγων που κατοίκησαν και δημιούργησαν αυτή τη πόλη, θεωρεί ότι ο καταλληλότερος χώρος για την ανέγερση του γηπέδου είναι αυτός που πριν 88 χρόνια παραχωρήθηκε από το κράτος « για τις αθλητικές ανάγκες των παιδιών των προσφύγων».
Επίσης είναι γνωστό ότι αποτελούν πλέον νόμο του κράτους οι όροι ανέγερσης του γηπέδου με την σύμφωνη μάλιστα γνώμη του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, του συμβουλίου της επικρατείας, που ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα αυστηρό για τα περιβαλλοντολογικά θέματα.
Υπενθυμίζουμε ότι το συμβούλιο της επικρατείας το 2004 έβαλε φραγμό στα τότε σχέδια για την ανέγερση του γηπέδου που έπλητταν το περιβάλλον και δεν ήταν σε αρμονία με τον οικιστικό ιστό της πόλης μας.
Επίσης είναι γνωστό ότι όλες οι αρμόδιες κρατικές αρχές, τόσο τα τη διάρκεια των προηγουμένων κυβερνήσεων όσο και αυτής έχουν εγκρίνει τα σχέδια της ανέγερσης και τους περιβαλλοντολογικούς όρους που την διέπουν.
Η μελέτη που παρουσιάζει ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος και που μάλιστα πληρώθηκε από το δημοτικό μας ταμείο, αποτελεί άποψη ενός ιδιωτικού φορέα και επομένως μπορεί να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα της .
Θεωρούμε ότι για την περιοχή μας, για τον αθλητισμό, για τον πολιτισμό και την ιστορία αυτής εδώ της Νέας πατρίδας των μικρασιατών προσφύγων που εμείς εκφράζουμε, ότι πρέπει χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση ο δήμος σε κοινή πορεία με την ΑΕΚ , να βοηθήσει άμεσα στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
“ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Τριανταφύλλου Χρήστος Κοπελούσος

Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Έκρηξη Δημάρχου & “έντονη” συζήτηση στη Δημόσια Διαβούλευση (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΔάσκαλος σε δημοτικό καταδικάστηκε για ασέλγεια σε μαθήτριές του!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.