Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί από Δευτέρα

0

3523544235Απροστάτευτοι μένουν από τη Δευτέρα οι δανειολήπτες με “κόκκινα” δάνεια, καθώς δεν έχει ανανεωθεί η προθεσμία προστασίας τους από πλειστηριασμούς, που λήγει την 31η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης – όχι της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην παρατείνει την περίοδο προστασίας των χρεωμένων δανειοληπτών που λήγει στις 31 Οκτωβρίου, γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες χθες Πέμπτη.

Σημειώνεται πως οι αναγκαστικές πράξεις δεν αφορούν τις πρώτες κατοικίες που προστατεύονται.

Η διάταξη που δεν παρατείνεται προέβλεπε την αναστολή έως 31 Οκτωβρίου διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.

Για το ίδιο διάστημα είχε ανασταλεί η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.

Προηγούμενο άρθρο28η Οκτωβρίου: Κατάθεση Στεφάνων από “Νέα Προοπτική” & “Μπροστά”
Επόμενο άρθροΦτάνει πια!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.