Το Δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης & η “παράταση” για το γήπεδο της ΑΕΚ λόγω… διακοπών!

0

dhmotiko-symvoylioΈγινε την Τετάρτη (09/09 7.00μμ) το απόγευμα στο ΠΠΙΕΔ και μάλιστα με αυστηρή αστυνομική προστασία, το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας που περιελάμβανε 24 θέματα ημερησίας διάταξης.

Η συνεδρίαση ήταν σχετικά ήρεμη και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Το θέμα που οι περισσότεροι περίμεναν και είχε προκαλέσει τις προηγούμενες μέρες αρκετά δημοσιεύματα από μερίδα του πανελλαδικού και τοπικού τύπου, ήταν το 17ο το οποίο έχει σχέση με την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ με τίτλο: “Έγκριση αιτήματος παράτασης προθεσμίας δημόσιας διαβούλευσης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου για το ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΜΝΗΜΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στη Νέα Φιλαδέλφεια”. Ο Δήμος ζητούσε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, για να αιτηθεί από το υπουργείο παράταση της δημόσιας διαβούλευσης (λήγει στις 22/09) σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η διοίκηση του δήμου με εισηγήτρια την δημοτική σύμβουλο και αντιπρόεδρο του ΠΠΙΕΔ κυρία Ευτυχία Παπαλουκά, αιτιολόγησε το αίτημα της για παράταση του χρόνου της δημόσιας διαβούλευσης, λέγοντας ότι λόγω των καλοκαιρινών αδειών οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρώσουν τη περιβαλλοντική μελέτη-γνωμοδότηση και να την καταθέσουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Για το θέμα παρέμβαση έκανε και ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι τον πλήρη φάκελο της περιβαλλοντικής μελέτης ο δήμος τον έλαβε από το υπουργείο στις αρχές Σεπτέμβρη και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να μελετηθεί και να αξιολογηθεί έως τις 22 Σεπτέμβρη που λήγει και επίσημα η δημόσια διαβούλευση.

Στην ψηφοφορία που έγινε, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Σε περίπτωση που το υπουργείο κάνει δεκτό το αίτημα του Δ.Φ.Χ. θα υπάρξει παράταση της διαβούλευσης για 45 ημέρες και θα λήξει στις 23 Οκτώβρη. Σε περίπτωση που το υπουργείο δεν κάνει δεκτή την παράταση, αποφασίστηκε να διεξαχθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.

Να διευκρινίσουμε ότι η άποψη του δήμου για το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι δεσμευτική παρά μόνο γνωμοδοτική. Την ευθύνη και την έγκριση ή όχι της μελέτης έχει το υπουργείο περιβάλλοντος.

Δείτε επίσης:Το περιβάλλον της «Αγιας Σοφιάς», και το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης!

Προηγούμενο άρθροΤο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών
Επόμενο άρθροΤο νεκροταφείο & η επιχείρηση “καντήλι”… #cemeterybusiness
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.