Προβολή ντοκιμαντέρ στη Στρούγκα: “Επιστροφή στη Χομς”

0

Γυρισμένη στη διάρκεια τριών ετών στην πόλη Χομς της Συρίας,1325454617 η ταινία παρακολουθεί δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις νεαρών Σύρων από την εποχή που ονειρεύονται την ελευθερία και δηλώνουν ειρηνιστές, μέχρι την ώρα που οι επιλογές τους αναγκαστικά θα αλλάξουν. Ο Μπασέτ, ο 19χρονος τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας, γίνεται πρώτα ηγετική μορφή στις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Ασσάντ, στη συνέχεια ίνδαλμα ως ερμηνευτής επαναστατικών τραγουδιών, και αργότερα αρχηγός της πολιτοφυλακής. Ο Οσάμα, 24χρονος ακτιβιστής δημοσιογράφος και κυνικός ειρηνιστής, καταλήγει να συλληφθεί από την Ασφάλεια. Η ιστορία μιας πόλης για την οποία ο υπόλοιπος κόσμος έχει ακούσει πολλά, αλλά δεν την πλησίασε ποτέ. Τεκμήριο της μάχης για τη ζωή στην πρώτη γραμμή των ένοπλων μαχητών, το οποίο ταυτόχρονα εξηγεί την προέλευση των καραβανιών των προσφύγων που χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης-φρούριο.

Δείτε το τρέιλερ:

Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στις 9 το βράδυ στην πίσω αυλή της κατάληψης «Στρούγκα» (Δεκελείας 116, Ν. Φιλαδέλφεια). Μετά την προβολή θα λειτουργήσει κανονικά το αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ της Παρασκευής.

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο στις 7.00μ.μ. (ΠΠΙΕΔ) με 24 θέματα & …Γήπεδο ΑΕΚ!
Επόμενο άρθροΑγιος Κοσμάς Αιτωλός Ν.Φ.: Ξεκίνησαν τα μαθήματα Αγιογραφίας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.