Οι «παππούδες» ομολόγησαν: Εμείς κάναμε τη διάρρηξη των 280 εκατ. ευρώ!!!

0

hatton_33276404bΤέσσερις άνδρες, οι τρεις συνταξιούχοι, ομολόγησαν την δράση τους στο Hatton Garden Safety Deposit, μία από τις ιστορικότερες εταιρείες φύλαξης πολύτιμων αντικειμένων στην βρετανική πρωτεύουσα, με παρουσία 3 αιώνων στον κλάδο. Πέντε άνδρες ακόμη, από 42 ως 60, συνελήφθησαν αλλά δεν αποδέχονται την εμπλοκή τους και αναμένεται η δίκη τους.

32523523Ο 76χρονος Μπράιαν Ρίντερ, ο 74χρονος Τζον Κόλινς, ο 67χρονος Τέρι Πέρκινς και ο 58χρονος Ντάνιελ Τζόουνς βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης στο Γούλγουιτς και παραδέχθηκαν ότι σχεδίασαν την ληστεία, κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης περιόδου αργίας, λόγω του ότι συνέπεσε το Πάσχα και η σχετική τραπεζική αργία.

hatton_3276404bΟι διαρρήκτες μπήκαν στο θησαυροφυλάκιο όπου φυλάσσεται μεγάλο μέρος του χρυσού, των διαμαντιών και των κοσμημάτων που κατέχουν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όλες συγκεντρωμένες στη γειτονιά αυτή του Λονδίνου. Δεκάδες μάλιστα συστεγάζονται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα του Hatton Garden, όπως και εκατοντάδες μεσίτες και πωλητές.

Οταν έφυγαν είχαν μαζί τους το περιεχόμενο 73 θυρίδων. Επισήμως, η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια στερλίνες, αλλά άλλες πηγές ανεβάζουν το ποσό στα 200 εκατ. στερλίνες ή περίπου 280 εκατ. ευρώ, καθώς το περιεχόμενο των θυρίδων δεν είναι γνωστό.

Οι διαρρήκτες μπήκαν στο φρεάτιο του ανελκυστήρα, κατέβηκαν στο επίπεδο του θησαυροφυλακίου και με βαρύ εξοπλισμό κοπής μετάλλων διαπέρασαν τον θωρακισμένο τσιμεντένιο τοίχο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ένας από τους συναγερμούς χτύπησε, αλλά η αστυνομία δεν έστειλε κανέναν να ελέγξει τι συμβαίνει.

Ετσι, η αστυνομία αντελήφθη τι είχε συμβεί αρχικά στις 7 Απριλίου, αλλά σύντομα το υλικό από τις κάμερες έδειξε ότι η διάρρηξη ήταν σε εξέλιξη από τις 2 Απριλίου.

Χαρακτηριστικό του επιπέδου εξοπλισμού των διαρρηκτών είναι και το τρυπάνι που χρησιμοποίησαν, ένα Hilti DD350 (όπως αυτό της φωτογραφίας).

Το χρονικό της διάρρηξης

2 Απριλίου
21.19: Κλείνουν οι πόρτες του Hatton Garden Safety Deposit
21.23 Κατεβαίνει στο θησαυροφυλάκιο ο πρώτος διαρρήκτης και ακολουθούν άλλοι τρεις με τροχήλατους κάδους

3 Απριλίου:
00:21 Ειδοποιείται η αστυνομία ότι έχει σημάνει ο συναγερμός για διάρρηξη
08:05 μέλη της σπείρας συζητούν και στη συνέχεια επιβιβάζονται σε βαν και φεύγουν

4 Απριλίου
21.17 Ενας από τους δράστες κατεβαίνει ξανά στο θησαυροφυλάκιο και αργότερα ακολουθούν άλλοι δύο

5 Απριλίου
06.10 οι δράστες αποχωρούν ξανά

7 Απριλίου
Η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοινώνει ότι έχει πληροφορηθεί τη ληστεία

Φινάλε για τους ληστές και την εταιρεία
Στις 19 Μαΐου, η βρετανική αστυνομία απέδειξε ότι έστω και καθυστερημένα ξέρει τι κάνει – συνελήφθη ένας «παλιός γνώριμος», ο 76χρονος Ρίντερ, ο οποίος είχε εμπλακεί σε κλεπταποδοχή προϊόντων ληστείας χρηματαποστολής, μαζί με τον 50χρονο γιο του Μπράιαν. Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι επτά προαναφερθέντες.

Η αστυνομία στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ανέκτησε σημαντικό μέρος των πολύτιμων αντικειμένων που εκλάπησαν. Αυτά ωστόσο αφορούν μάλλον τα «επίσημα» 10 εκατ. στερλίνες, καθώς η εταιρεία έβαλε λουκέτο μόλις την περασμένη Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου…

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύ Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιών
Επόμενο άρθροH Νατάσα Καραμανλή εντυπωσίασε με το ροζ μπικίνι της… (photo)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.