Εκλογές: Εργάστηκαν ποτέ πέραν από τη πολιτική οι αρχηγοί των κομμάτων;

0

politikoi-arxigoiΑς ρίξουμε μια ματιά  στο βιογραφικό των πολιτικών αρχηγών που ζητάνε για ακόμη μια φορά τη ψήφο μας, αυτόν τον Σεπτέμβρη. Ποιοι έχουν εργαστεί σε χώρο εκτός της πολιτικής;

Αλέξης Τσίπρας

Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι ο τέως πρωθυπουργός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην πολεοδομία και τη χωροταξία.

Επηρεαζόμενος από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης μεγάλης τεχνικής εταιρείας, πήρε την απόφαση να εισέλθει και εκείνος στο χώρο το 2006, με τη δημιουργία Ομόρρυθμης Τεχνικής Εταιρείας με συνεργάτη τον κ. Γιώργο Τσίπρα, ξάδελφο του, που ύστερα διέκοψε τη μεταξύ τους συνεργασία για να αναλάβει το πόστο του γενικού γραμματέα δίπλα στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Με μακροχρόνια πορεία στην πολιτική ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέλαβε πρόσφατα χρέη αναπληρωτή προέδρου της γαλάζιας παράταξης, ύστερα από τη παραίτηση Σαμαρά.

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι κάτοχος πτυχίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια έλαβε και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Δεν αναφέρεται αν έχει ασκήσει το δικηγορικό επάγγελμα.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του  Πανεπιστημίου  Αθηνών και ανέπτυξε πολιτική δράση από τα φοιτητικά χρόνια, ως μέλος της ΚΝΕ. Συμμετείχε επίσης και σε αντιδικτατορικές κινήσεις. Ούτε ο κ. Λαφαζάνης έχει ασκήσει  επάγγελμα σχετικό με τις σπουδές του.

Νίκος Μιχαλολιάκος

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής εντάχθηκε στην ακροδεξιά οργάνωση «4η Αυγούστου» του Κωνσταντίνου Πλεύρη από νεαρή ηλικία και σπούδασε μαθηματικός. Στο βιογραφικό του, δεν αναφέρεται κάποιο άλλο επάγγελμα σε άλλο πεδίο εκτός της πολιτικής.

Σταύρος Θεοδωράκης

Με 30χρονη πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας ο αρχηγός του Ποταμιού άλλαξε επαγγελματική πορεία όταν ανακοίνωσε την ίδρυση του Ποταμιού το 2014. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο, σε εφημερίδες καθώς υπήρξε και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Πρωταγωνιστές».

Παράλληλα, ίδρυσε με άλλους συνεργάτες του, την ιστοσελίδα: protagon.gr.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Απόφοιτος Νομικής Σχολής Αθηνών ο κ. Κουτσούμπας δεν άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου καθώς τον συνεπήρε η πολιτική. Ενεργό μέλος στην αντιδικτατορική δράση από τα χρόνια του Πολυτεχνείου, συνεχίζει σταθερά τη πορεία του με το ΚΚΕ. Διετέλεσε επίσης διευθυντής της εφημερίδας του Ριζοσπάστη.

Πάνος Καμμένος

Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σπούδασε οικονομικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών καθώς επίσης έλαβε πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελβετία. Ο χώρος της πολιτικής όμως τον τράβηξε από νωρίς και δεν ακολούθησε κάποιο άλλο επάγγελμα.

Φώφη Γεννηματά

Η κ. Γεννηματά κόρη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ,  είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο παρελθόν έχει εργασθεί ως στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα, απ’όπου έχει κιόλας λάβει πρόωρη συνταξιοδότηση.

Βασίλης Λεβέντης

Πρώην καναλάρχης ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι  απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών και εν συνεχεία παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο.

Για αρκετά χρόνια είχε γραφείο μελετών στον Πειραιά, ενώ μία από τις πρώτες δουλειές ήταν σε συνεργασία με την τεχνική εταιρεία του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Αλέξη Τσίπρα. Πλέον είναι συνταξιούχος του ΤΣΜΕΔΕ.

ΠΗΓΗereportaz.gr
Προηγούμενο άρθροΖέστη και το Χειμώνα! Στο μισό η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης λόγω…
Επόμενο άρθροΠώς ήταν η ζωή πριν τα smart phones και τα social media; (photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.