Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 - 9:34 πμ

Το περιβάλλον της “Αγιας Σοφιάς”, και το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης!

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!

rytmistiko-aekΣτο δημοτικό συμβούλιο του Δ.Φ.Χ. που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (ΕΔΩ), το 17ο θέμα της ημερησίας διάταξης προκάλεσε απορίες και αρκετά δημοσιεύματα από μερίδα του πανελλαδικού τύπου. Φυσικά το θέμα έχει σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ.  Συγκεκριμένα το 17ο θέμα ημερησίας διάταξης με τίτλο: “Έγκριση αιτήματος παράτασης προθεσμίας δημόσιας διαβούλευσης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου για το ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΜΝΗΜΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στη Νέα Φιλαδέλφεια“. Ο Δήμος ζητάει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, για να ζητήσει από το υπουργείο παράταση της διαβούλευσης (λήγει στις 22/09) της περιβαλλοντολογικής μελέτης σχετικά με τις επιπτώσεις από την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ζήτημα που μπαίνει στο συγκεκριμένο αίτημα του δήμου είναι ο σκοπός που ζητάει την παράταση. Η καλόπιστη υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε είναι οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, οι οποίες θεωρητικά επηρεάζουν την καθαρή διάρκεια της διαβούλευσης.  Η κακόπιστη, ο δήμος να ζητάει παράταση του χρόνου διαβούλευσης περιμένοντας τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί… για να κάνει τις επόμενες κινήσεις του…

Από την ΑΕΚ θεωρούν ότι, δεν υπάρχει καμία ανησυχία καθώς ο νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και επομένως οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν πως δεν θα υπάρξουν άλλες χρονοτριβές και εφόσον τελικά η διαβούλευση ολοκληρωθεί στις 22 του Σεπτέμβρη, στην συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για το νέο «σπίτι» της Ένωσης.