Κινητή τηλεφωνία από το… Πακιστάν στους δρόμους της Αθήνας

1

kinitaΑνεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει τους τελευταίους μήνες το λαθρεμπόριο καρτών κινητής τηλεφωνίας οι οποίες είναι καταχωρημένες με στοιχεία υπηκόων του Πακιστάν ή άλλων ασιατικών κρατών και διακινούνται από πλανόδιους πωλητές στο κέντρο της Αθήνας.

Το φαινόμενο μόνο καινούριο δεν είναι για τις αρχές καθώς μετά την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με τους κατόχους καρτών SIM και την υποχρεωτική δήλωση των στοιχείων ταυτότητας στις εταιρείες-παρόχους, διάφορα κυκλώματα, κυρίως από χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, εξέδιδαν αριθμούς με στοιχεία αλλοδαπών από το Πακιστάν, την Ινδία και το Μπαγκλαντές και τα πωλούσαν σε Έλληνες προκειμένου να καλύπτονται από την ανωνυμία.

Ερωτήματα γεννά η άνεση με την οποία οι πλανόδιοι λαθρέμποροι πωλούν ελεύθερα και διαφημίζουν στους περαστικούς τις πακιστανικές κάρτες την ώρα που η αστυνομία αδυνατεί να φθάσει στα ίχνη εγκληματικών ομάδων που εμφανίζονται ως αλλοδαποί με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η δράση τους.

Ενδεικτικό εξάλλου της δημοφιλίας των πακιστανικών τηλεφώνων στους κύκλους των κακοποιών είναι το γεγονός ότι ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα χρησιμοποιούσαν αυτές τις κάρτες προκειμένου να επικοινωνούν και να διαφεύγουν της σύλληψης.

Σάββατο μεσημέρι, στην οδό Βαλαωρίτου, έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας, το newsit ήρθε σε επαφή με κάποιους από τους πλανόδιους πωλητές και διαπραγματεύτηκε την αγορά πακιστανικού αριθμού κάτω από τα μάτια της αστυνομίας που εκτελούσε περιπολίες ελάχιστα μέτρα μακριά.

ΠΗΓΗnewsit.gr
Προηγούμενο άρθρο“Παράπονα” Παπανδρέου: Με τα capital controls δεν μπορούσαμε να ψωνίσουμε μέσω Amazon
Επόμενο άρθρο«Στο Ν. Ηράκλειο η έδρα της ΑΕΚ»!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.