Σκληρό Μνημόνιο ή Grexit μέχρι τη Κυριακή!

0

zan-pizani-feri-ta-kosti-tou-grexit.w_lΤο πιο ηχηρό τελεσίγραφο έστειλε η Σύνοδος Κορυφής στην ελληνική κυβέρνηση: Η θα αποδεχθείτε νέο μνημόνιο μέχρι την Κυριακή,οπότε συνέρχονται εκ νεόυ οι ηγέτες των 28 ή θα υπάρξει το χειρότερο σενάριο.

Ολοι οι ηγέτες της Ε.Ε. από την Ανγκελα Μέρκελ μέχρι τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και από τον Ντόναλντ Τουσκ μέχρι τον Φρανσουά Ολάντ ήταν σαφείς: Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει μέσα στις επόμενες ημέρες τις προτάσεις της, να είναι ακριβείς και να αποδεχθεί τους όρους για ένα πολυετές πρόγραμμα.

Το deadline για την κατάθεση της ελληνικής πρότασης, λήγει στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Εφόσον συμβεί αυτό θα μπορεί να συζητηθούν μεσοπρόθεσμες λύσεις. Αν δεν υπάρξει λύση τότε η Ευρωπαϊκή Ενωση θα προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο με «ευρύτερες γεωπολιτικές επιπτώσεις» όπως είπε ανοικτά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλν Τουσκ.

Οι ηγέτες κατέστησαν σαφές πως δεν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση-γέφυρα της Ελλάδας αν δεν έχει προηγηθεί συμφωνία της κυβέρνησης σε ένα μακροπρόθεσμο, πολυετές νέο πρόγραμμα-Μνημόνιο.

Η Ανγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε πως δεν συζητείται διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Προηγούμενο άρθροΚαμία ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή – Ήταν αγχωμένος… λένε (βίντεο)
Επόμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Θαλάσσια μπάνια για τους άπορους
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.