Ξεκλειδώνει ο ELA – Ανοίγουν οι τράπεζες τη Τρίτη;

0

ela-ecbΗ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται ότι έλαβε σήμα από τους πολιτικούς ηγέτες και καλείται πλέον να στηρίξει με νέα ρευστότητα τις ελληνικές τράπεζες μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας, ELA. Στο άμεσο ζήτημα της ρευστότητας πηγές αναφέρουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ έχει τις εγγυήσεις να προχωρήσει σήμερα στο άνοιγμα του ELA.

Κάτι που προφανώς γνωρίζει η Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται ήδη η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με στόχο το άνοιγμα, εκτός απροόπτου, των τραπεζών από την Τρίτη με διατήρηση των περιορισμών αλλά και με νέες υπηρεσίες προς το συναλλακτικό κοινό. Να σημειωθεί ότι για μετά την τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την τραπεζική αργία που λήγει σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αργία θα συνεχισθεί με νέα υπουργική απόφαση τουλάχιστον μέχρι και αύριο, καθώς δεν αποκλείεται οι τράπεζες να είναι κλειστές και την Τετάρτη δεδομένης της ανάγκης νομοθέτησης των προαπαιτούμενων.

Παράγοντες του οικονομικού επιτελείου τονίζουν ότι ακόμη και στην περίπτωση της επιμήκυνσης τη τραπεζικής αργίας θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην αλλάξει το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ, πόσω μάλλον όταν θα διαφαίνεται μία κατ’ αρχική συμφωνία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύνολο των εγγυήσεων που διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες διαμορφώνεται στα 7 δισ. ευρώ και δίνουν τη δυνατότητα άντλησης δυνητικής ρευστότητας από τον ELA ύψους 3,5-4 δισ. ευρώ

ΠΗΓΗreal.gr
Προηγούμενο άρθρο“#ThisIsACoup” το hashtag που σάρωσε & βοήθησε στη διαπραγμάτευση!
Επόμενο άρθροΑριστερή Πλατφόρμα: “Θέση μάχης για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά – αντιλαϊκά μέτρα”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.